Την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις, αλλά και την άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, αναμένεται να φέρει το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, με τις επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση να αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Η κυβέρνηση φαίνεται να προτείνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία για την πλήρη κατάργηση των SMS.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Πραστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, είπε χθες πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου θα προβλέπεται η διαδημοτική μετακίνηση για εστίαση χωρίς sms έως τις 11 το βράδυ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι καθώς θα επιτρέπεται η διαδημοτική (και σε δεύτερο χρόνο η διαπεριφερειακή) μετακίνηση, δεν θα είναι απαραίτητη η αποστολή SMS για επίσκεψη σε κατάστημα καφέ και εστίασης. Όλα αυτά αναμένεται, βέβαια, να συγκεκριμενοποιηθούν με τις ανάλογες ανακοινώσεις.

Πάντως, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει πως δεν έχει τεθεί θέμα αποστολής κάποιου κωδικού με SMS στο 13033, προκειμένου ένας πολίτης να μετακινείται από και προς τα εστιατόρια ή τα καφέ.

Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα.

Ωράριο μετακινήσεων

Υπενθυμίζεται ότι από χθες τέθηκε σε ισχύ το νέο ωράριο για τον περιορισμό των μετακινήσεων. Ειδικότερα, για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την ημέρα του Πάσχα, η νυχτερινή απαγόρευση θα ξεκινά στις 22:00.

Από τις 3 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23.00, με τα καταστήματα να μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για ντελίβερι και take away και πέραν του ωραρίου αυτού.