Οι πολίτες πρέπει να εμβολιαστούν δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Συνεχάρη του νέους που σπεύδουν να εμβολιαστούν και κάλεσε και τις μεγαλύτερες ηλικίες να κάνουν το εμβόλιο.

Εκτίμησε ότι τον Ιούνιο θα έχουν γίνει 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα έχει χτιστεί μια ανοσία στη χώρα.

Τόνισε πως οι μάσκες θα βγουν όταν θα είμαστε ασφαλείς γύρω στο Σεπτέμβριο ενώ για τη μουσική στην ετσίαση εκτίμησε πως θα επιτραπεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Δεν είναι σωστό στις περισσότερες χώρες κάποιες ηλικίες να έχουν εμβολιαστεί και το 90 και το 100% και εμείς εδώ στην Ελλάδα από 80 και πάνω να έχουμε μόνο το 62% δεν είναι δυνατόν, πρέπει ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί, πρέπει να του γίνει συνείδηση να εμβολιαστεί. δεν σημαίνει ότι επειδή θα εμβολιαστούν οι νέοι και τρέξανε και πραγματικά μπράβο στη νεολαία μας, της αξίζουν συγχαρητήρια δεν σημαίνει ότι επειδή θα εμβολιαστούν τα εγγόνια τους αυτοί δεν πρέπει να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

«Νομίζω ότι ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας που έχουμε το στόχο 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί για να κάνουμε αυτό το τείχος της σχετικής ανοσίας και να αισθανθούμε αυτή την ασφάλεια», εκτίμησε η κ. Παγώνη.

«Η Αλεξανδρούπολη και η Πάτρα έχουν πρόβλημα όμως οι υπόλποιοι πάνε πολύ καλύτερα και αυτό φαίνεται και από τα περιστατικά που έχουμε εμείς στα νοσοκομεία. Υπάρχει μια μείωση με αργούς ρυθμούς, ο αριθμός των κρουσμάτων ειναι μειωμένος και των νοσηλευομένων ακόμα δεν έχουμε δει τις εντατικές ακόμα θέλιυμε τουλαχιστον μια εβδομάδα για να δούμε μια μείωση και εκεί και να αισθανθούμε ότι πάμε καλύτερα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Στόχος μας είναι οι εμβολιασμοί, γρήγορα, τρέχοντας για να αισθανθούμε ότι θα κάνουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι και να ανασάνει ο κόσμος», υπογράμμισε η ίδια.