Πανελλήνιο σοκ αλλά και τεράστια οργή προκάλεσε το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα που έγινε χθες τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά όταν τρεις αδίστακτοι κουκουλοφόροι έπνιξαν 20χρονη μητέρα υπό την απειλή ότι θα σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κορούλα της κι ενώ ο 32χρονος σύζυγός της βρισκόταν στον κάτω όροφο, δεμένος και φιμωμένος, ανήμπορος να αντιδράσει.

Οι φωτογραφίες της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς (Caroline Crouch) και του 32χρονου συζύγου της, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, πιλότου ελικοπτέρων της Πολιτικής Αεροπορίας, αγκαλιά με το μωρό τους σε διάφορες στιγμές της έως χθες ανέφελης ζωής τους πλημμύρισαν αμέσως το διαδίκτυο προκαλώντας συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν αμέσως γνωστά, η πανέμορφη νεαρή κοπέλα, από Βρετανό πατέρα και Φιλιππινέζα μητέρα, είχε μεγαλώσει στην Αλόννησο, όπου σε μικρή ηλικία γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, και μετέπειτα σύζυγό της, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά της στο σχολείο. Με τον αγαπημένο της Μπάμπη, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, παντρεύτηκαν το 2018 και πέρυσι το καλοκαίρι απέκτησαν την κόρη τους.

Ο αποτροπιασμός και η απόλυτη αποδοκιμασία της κοινής γνώμης μπροστά σε αυτή την παράλογη όσο και απάνθρωπη κατάληξη της ένοπλης ληστείας έκανε τους πάντες στη χώρα, πολίτες και έμπειρους αστυνομικούς, να μιλάνε για ιδιαίτερα ειδεχθές και άγριο έγκλημα, που αποτελεί σπάνια βαρβαρότητα για την Ελλάδα. Τα αντανακλαστικά της Πολιτείας ήταν άμεσα κι έτσι χθες το απόγευμα υπήρξε από κοινού απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών να επικηρυχθούν οι άγνωστοι δράστες με το ποσό των 300.000 ευρώ, κίνηση που θεωρείται σπάνια στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχτηκε αυτό που μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι ληστεία μετά φόνου παραμένουν ακόμα ασαφείς, καθώς ο 32χρονος πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας βρισκόταν χθες σε καθεστώς σοκ και τρόμου. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας με τους αξιωματικούς να του δείχνουν ολόσωμες φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών, που έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα και αυτό για να δουν αν μπορεί να έχει κάποια εικόνα ή να δώσει κάποιο στοιχείο για το σωματότυπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ήταν οι δράστες που μπήκαν μέσα στο σπίτι της οικογένειας, ενώ θεωρείται πιθανό ότι ένας τέταρτος άντρας κρατούσε τσίλιες έξω από την πολυτελή μεζονέτα. Η πρώτη τους κίνηση, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες (το σπίτι είναι μεσοτοιχία με άλλη μονοκατοικία) ήταν να θανατώσουν το σκύλο του ζευγαριού, ράτσας Χάσκι, κρεμώντας τον με το λουρί του από τα κάγκελα της σκάλας.

Γνωρίζοντας, προφανώς, ότι η κατοικία του ζευγαριού διαθέτει κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης, φρόντισαν να πάνε από την πίσω πλευρά και να καταστρέψουν την κάμερας ασφαλείας. Στη συνέχεια εισέβαλαν στο εσωτερικό της μεζονέτας και ο 32χρονος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με δύο γεροδεμένους άντρες που κρατούσαν πιστόλια ή περίστροφα και έναν -που έδινε την εντύπωση του αρχηγού- ο οποίος ήταν πιο μικρόσωμος και άοπλος. Και οι τρεις τον ακινητοποίησαν αμέσως και, αφού του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με το ίδιο σχοινί, τον φίμωσαν με μονωτική ταινία. Στη συνέχεια έδεσαν και φίμωσαν την Καρολάιν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time