Στο σπίτι του, στον τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου αναγκάστηκε να ξαναβιώσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε με την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του που ξεψύχησε δίπλα στον ίδιο και την 11 μηνών κορούλα τους, μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης ο 32χρονος πιλότος, συντετριμμένος.

Με τα χέρια κρύβει τα δακρυσμένα μάτια του. Με δυσκολία βγαίνουν οι λέξεις από το στόμα του. «Δουλεύουν όλη τη μέρα όλο το βράδυ η αστυνομία. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί. Δεν έχει περάσει το πρώτο σοκ».

Το μόνο που ζητά ο 32χρονος τραγικός πατέρας της οικογένειας που μέσα σε λίγη ώρα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη με τη δολοφονία της γυναίκας του δίπλα στο 11 μηνών κοριτσάκι τους, είναι να συλληφθούν οι δολοφόνοι. «Έχει όσα περισσότερα μπορεί και κάθε μέρα αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άνθρωποι στο δρόμο και ψάχνουν. Αυτό ξέρω είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο μπορώ να τους βοηθήσω. Αν κάποιος μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά».

«Είδα τη γυναίκα μου νεκρή όταν με έλυσαν»


«Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και με έλυσαν», αναφέρει ο 32χρονος με τρεμάμενη φωνή. «Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά δεν… Τους είχαμε πει ήδη που είναι τα χρήματα… Όταν με έλυσε η αστυνομία. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί μέσα με έλυσαν και έβγαλαν από το κεφάλι μου τα επιθέματα».

Γροθιά στο στομάχι και τα λόγια του για την 11 μηνών κορούλα του που είδε τους αδίστακτους δράστες να σκοτώνουν τη μητέρα της. «Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει όποιος δει κάτι είμαι σίγουρος πως θα τρέξει. Έχουμε πάρει πολύ αγάπη. Έχω πολλούς ανθρώπους κοντά μου και η κόρη μου το ίδιο. Παιδιά συγγνώμη δεν είμαι καθόλου καλά».

Το βρέφος προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τη νεκρή μητέρα του

Οι αστυνομικοί, που έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού, ανέφεραν ότι βρήκαν το άψυχο σώμα της κοπέλας να βρίσκεται δεμένο πισθάγκωνα και πάνω της το 11 μηνών κοριτσάκι της να κλαίει και να χτυπά με τα χέρια του τη μητέρα του προσπαθώντας να την ξυπνήσει.

H μαρτυρία ενός συγγενή του αστυνομικού ο οποίος μπήκε στο σπίτι και είδε το μωρό πάνω στη νεκρή μητέρα, είναι συγκλονιστική.

«Η 20χρονη κοπέλα ήταν νεκρή. Ήταν πεσμένη στο κρεβάτι. Οι κακοποιοί όμως είχαν κάνει κάτι απίστευτο. Είχαν βάλει στην πλάτη της Καρολάιν το βρέφος. Μόλις μπήκαν στη σοφίτα, το μωράκι τους κοίταζε με τα μάτια του χωρίς να κλαίει. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του στην Αστυνομία στιγμή που θα την θυμάται για μια ζωή. Μόλις είδε το μωρό στην πλάτη την νεκρή μητέρα του πραγματικά κατέρρευσε συναισθηματικά. Είναι πατέρας και αυτό που έζησε δεν το έχει ξαναζήσει. Προσπάθησε να διαχειριστεί όλα του συναισθήματα. Όταν είδε το κοριτσάκι κατάλαβε ότι είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο. Το πήρε στην αγκαλιά του και προσπάθησε να το νανουρίσει».

Όπως τόνισε ο 40χρονος αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, αν και βρίσκεται 20 χρόνια στο σώμα, με τεράστια εμπειρία και αρκετές φορές που χρειάστηκε να επέμβει, ποτέ δεν έχει αισθανθεί ανάλογα. «Δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από το μυαλό μου αυτή η εικόνα. Κατέρρευσα ψυχολογικά, βλέποντας το μικρό κοριτσάκι να κάθεται πάνω στη νεκρή μητέρα του» σημείωσε ο 40χρονος αστυνομικός μιλώντας αργότερα σε δικούς του ανθρώπους.

Μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο, αντίκρισαν την κοπέλα μπρούμυτα, ωχρή και τα πόδια της ήταν κάτασπρα με αποτέλεσμα να καταλάβουν ότι ήταν νεκρή. Ο σύζυγός της ήταν δεμένος χειροπόδαρα, με μονωτική ταινία στο στόμα και στα μάτια. Σε κάποιες φάσεις εκτιμάται ότι έχανε προσωρινά τις αισθήσεις του και δε θυμόταν. Αυτό το κατέθεσε και στους αστυνομικούς.

Αδίστακτοι, χωρίς ίχνος συναισθημάτων

Οι αστυνομικοί, που φτιάχνουν το προφίλ των δραστών, φέρεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχώρησαν στο έγκλημα παρά το γεγονός ότι ο σύζυγος της αδικοχαμένης Καρολάιν δεν αντιστάθηκε και τους είπε από την αρχή πού έκρυβε τα 10.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ενώ είχαν μαζί τους όπλα, αφαίρεσαν με τα χέρια και κομμάτια από τα ρούχα της κοπέλας, τη ζωή της όμορφης Καρολάιν και δεν σταμάτησαν μέχρι να πάρουν και την τελευταία ανάσα της 20χρονης κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να σκοτώσουν.

Έμπειροι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή ότι οι κακοποιοί έκαναν λάθη τα οποία μπορεί να τους προδώσουν. Η 20χρονη Καρολάιν πάλεψε μαζί τους και αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι δολοφόνοι άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό τόσο στα αντικείμενα του σπιτιού όσο και στα ρούχα του ζευγαριού.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν μέσω βίντεο από κάμερες ασφαλείας το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων αλλά και τον συνεργό τους που έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στρέφεται σε τουλάχιστον 10 παλαιότερες ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια εντός και εκτός Αττικής που έχουν συνοδευτεί από κακοποιήσεις των ενοίκων τους αλλά και σε ένα κύκλο 50 ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί τους τελευταίους 6 μήνες.

Η ελληνική αστυνομία ερευνά αν η ληστρική επίθεση σχετίζεται με άλλες που έχουν γίνει στα Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή ή και στα νότια προάστια, με τους δράστες να ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τα δυτικά προάστια και μέσω Αττικής Οδού ή στον Κηφισό να φτάσουν στον στόχο τους. Το ασφυκτικό δέσιμο και η ακινητοποίηση του 32χρονου πιλότου και ασφαλώς η δολοφονική ενέργεια σχετίζεται όχι μόνο για να μείνουν ανεμπόδιστοι οι δράστες στη ληστεία, αλλά και να μπορέσουν να διαφύγουν πιο εύκολα. Η ληστεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 05:00 και η αστυνομία ενημερώθηκε στις 06:00.

Εξετάζονται δέκα άτομα για σχετικές ληστρικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο Παλαιό Φάληρο και τη βορειοανατολική Αττική προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία με σαφή ένδειξη ότι προέρχονται από συμμορίες των δυτικών προαστίων, είτε Ρομά, είτε ατόμων από Βαλκανικές χώρες, είτε από χώρες του πρώην Σοβιετικού μπλοκ οι δράστες.

Ύποπτες κινήσεις στην περιοχή

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής, αποκαλύπτει αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ότι τις τελευταίες μέρες είχε προσέξει κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.

«Είχαν γίνει εδώ μπροστά σε εμάς κάποιες περίεργες κινήσεις. Γυρνάγανε την περιοχή, είχαμε δει ένα μαύρο τζιπ και ένα ακόμα αυτοκίνητο μεγάλων κυβικών, αλλά παλιό, πάλι και αυτό σκούρο. Δεν περάσανε να περάσει ένα αυτοκίνητο και να φύγει, περάσανε με πολύ μικρές ταχύτητες σαν να ψάχνανε. Προφανώς αυτοί ψάχνανε να βρουν κάποιο σπίτι που μπορεί να είχε λεφτά, αυτή είναι η άποψή μου».

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία, στην περιοχή κυκλοφορούσε άλλο ένα άτομο, το οποίο φαινόταν ότι προσπαθούσε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του.

«Ήταν ένας τύπος με το ποδήλατο ο οποίος πέρασε, μάλιστα επειδή είναι ανηφόρα δεν ήταν πάνω, το κράταγε το ποδήλατο και προχώραγε, φόραγε μία κουκούλα τζάκετ στο κεφάλι, και προχωρούσε έτσι ώστε να μην μπορείς να τον δεις. Κάθισε πίσω από κάτι δέντρα στον δρόμο επάνω».

Οι κάμερες


Οι αστυνομικοί αναλύουν υλικό από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές κάμερες, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί δύο ή τρία αυτοκίνητα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα και δεν αποκλείεται κάποιο από αυτά να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι το σπίτι του ζευγαριού βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό, έχει προσανατολίσει τις έρευνες σε εγκληματικές ομάδες από τη Δυτική Αττική, οι οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν αυτήν την οδό, καθώς τους διευκολύνει στην διαφυγή τους.

Μία από τις κάμερες έχει καταγράψει και τις κινήσεις ενός υπόπτου το πρωί του αποτρόπαιου εγκλήματος με τζόκεϊ και σακίδιο, υλικό που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και εξετάζεται ενδελεχώς.

Εισαγγελική παρέμβαση για το έγκλημα


Την παρέμβασή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να συμβάλλουν «κατά το μείζον» στην προανάκριση εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος και στον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων οι εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο κ. Πλιώτας στο έγγραφο της παραγγελίας του, υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία».

Τσιάρας: Διπλασιασμός της πραγματικής έκτισης ποινής για ειδεχθή εγκλήματα

Πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής να διπλασιαστεί από τα 2/5 στα 4/5 για τα σοβαρά εγκλήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

«Μέχρι τα μέσα του 2021 θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε τις αλλαγές στον ΠΝ, βάσει του χρονοδιαγράμματος, δεν βιαζόμαστε, δε βασιζόμαστε στην ψυχολογία της στιγμής» ξεκαθάρισε.

Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δραστών για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Απαρηγόρητοι οι συγγενείς και φίλοι της Κάρολαϊν – Αύριο η κηδεία της 20χρονης


Θρήνος στην Αλόννησο

Στο σπίτι και στη γειτονιά που μεγάλωσε στην Αλόννησο, ο πόνος των συντετριμμένων συγγενών της βουβός. Στα μέρη που έκανε βόλτες και γνώρισε τον άντρα της ζωής της, άνθρωποι που την έζησαν και την γνώριζαν από παιδί, να εμφανίζονται συναισθηματικά φορτισμένοι.

Έχουν περάσει 2 μέρες από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και στο νησί των Σποράδων, όλοι μετρούν αντίστροφα για το τελευταίο αντίο, στη δική τους Κάρολαϊν Η κάμερα του LIVE NEWS συνάντησε για δεύτερη μέρα στο νησί ανθρώπους που είναι αδύνατον να κρύψουν τον πόνο και την οργή που νιώθουν για το φρικτό τέλος της άτυχης Κάρολαϊν και για τους δράστες που την σκότωσαν μπροστά στο μωρό της. «Χάσαμε έναν άγγελο από το νησί μας. Είμαστε όλοι πάρα πολύ συγκλονισμένοι».

Με τον πόνο αποτυπωμένο στα μάτια και στον τόνο της φωνής της, η Ιωάννα Αθανασίου, γειτόνισσα της 20χρονης, περιμένει τη σύλληψη των επικίνδυνων δραστών. Και η ίδια όμως ξέρει πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τον Γολγοθά που έχουν μπροστά τους ο πατέρας και η κορούλα του. «Η δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδοθεί αλλά το κορίτσι μας δε γυρίζει πίσω».

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε στέκι της Αλοννήσου, λόγια και αντιδράσεις πανομοιότυπες. Ένα παιδί αισιόδοξο και χαμογελαστό. Τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου. Μια κοπέλα που λάτρευε τον αθλητισμό και μεταξύ άλλων έκανε kick boxing.

Το φιλμ της σύντομης ζωής της, ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες ξανά και ξανά στο μυαλό όλων εκείνων που την γνώριζαν. Οι επιτυχίες στο σχολείο, η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο παραμυθένιος γάμος της, είναι τρεις από τους σταθμούς της, που πλέον προκαλούν συγκίνηση.

«Ήταν ένα ταιριαστό και αγαπημένο ζευγάρι».

Ένα ολόκληρο νησί μετράει αντίστροφα για την κορύφωση του δράματος αύριο το μεσημέρι, όταν η 20χρονη Κάρολαϊν θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία παρουσία των στενών συγγενών της. Η κηδεία της άτυχης μητέρας θα γίνει την Παρασκευή στις 15.00 το μεσημέρι στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, με τους κατοίκους του νησιού να παραμένουν συγκλονισμένοι.

«Είναι ένα γεγονός που μας έχει σοκάρει, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ότι μια κοπέλα με παραμυθένια ζωή δυστυχώς είχε ένα πολύ άσχημο τέλος».




Σαρώνουν» τις κάμερες της Αττικής Οδού για τους δολοφόνους

Έρευνα στις κάμερες της Αττικής Οδού και στις εξόδους στα δυτικά προάστια πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για την διαλεύκανση του εγκλήματος. Η ελληνική αστυνομία ερευνά αν η ληστρική επίθεση σχετίζεται με άλλες που έχουν γίνει στα Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Αγ. Παρασκευή ή και στα νότια προάστια, με τους δράστες να ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τα δυτικά προάστια και μέσω Αττικής Οδού ή στον Κηφισό να φτάσουν στον στόχο τους.

Το ασφυκτικό δέσιμο και η ακινητοποίηση του 32χρονου πιλότου και ασφαλώς η δολοφονική ενέργεια σχετίζεται όχι μόνο για να να μείνουν ανεμπόδιστοι οι δράστες στη ληστεία, αλλά και να μπορέσουν να διαφύγουν πιο εύκολα. Η ληστεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 05:00 και η αστυνομία ενημερώθηκε στις 06:00.

Εξετάζονται δέκα άτομα για σχετικές ληστρικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο Παλαιό Φάληρο και τη βορειοανατολική Αττική προκειμένου να βρεθούν κοινά στοιχεία με σαφή ένδειξη ότι προέρχονται από συμμορίες των δυτικών προαστίων, είτε Ρομά, είτε ατόμων από Βαλκανικές χώρες, είτε από χώρες του πρώην Σοβιετικού μπλοκ οι δράστες.



Βίντεο με την αδικοχαμένη Καρολάιν να κάνει προπόνηση kick boxing


Αυτά τα δυνατά χτυπήματα ίσως φοβήθηκαν οι τρεις αδίστακτοι δράστες του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Η 20χρονη Καρολάιν είχε ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες και ίσως προσπάθησε να χτυπήσει τους δράστες για να σώσει την 11 μηνών κόρη της. Φίλη της 20χρονης ανήρτησε ένα βίντεο με την άτυχη κοπέλα κατά τη διάρκεια προπόνησης. Είναι σίγουρο πως το μητρικό ένστικτο την οδήγησε στο να αντιδράσει όταν είδε το όπλο των δραστών στραμμένο στο μωρό της.

Εκτός από άριστη μαθήτρια, η Καρολάιν είχε πάθος με τις πολεμικές τέχνες. Χωρίς να επιθυμεί τη βία, αγαπούσε τον αθλητισμό και φρόντιζε για να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Τελικά, η δύναμη που η ίδια ένιωθε πως έχει σε συνδυασμό με τις γνώσεις αυτοάμυνας και την προσπάθειά της να καλέσει σε βοήθεια με οποιονδήποτε, ίσως αποτέλεσαν ένα συνδυασμό που οι εγκληματίες φοβήθηκαν με αποτέλεσμα να την σκοτώσουν κλείνοντας με απίστευτη βία τις αεροφόρους οδούς της άτυχης μητέρας.