Το «διαμάντι» του παγκόσμιου τουρισμού, η Σαντορίνη, από το πρωί άπλωσε και πάλι τη λάμψη της , άνοιξε τις πύλες της και οι πρώτοι τουρίστες για την φετινή σεζόν έκαναν ποδαρικό.

Ο Άλαν, γιατρός στο επάγγελμα και η σύζυγός του, Σίριν, μεσίτρια, ήρθαν στη Σαντορίνη από την Γαλλία μαζί με τα 4 παιδιά τους, γιατί όπως λένε στην κάμερα του MEGA,
νιώθουν ασφαλείς για τις διακοπές τους. Ο Νίκολας και η Σίντι από τη Λυων εξέλεξαν τη Σαντορίνη για τις διακοπές τους, όχι μόνο φέτος αλλά και πέρυσι καθώς είδαν ότι η χώρα μας διαχειρίστηκε σωστά την κρίση της πανδημίας.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν και στους επιχειρηματίες της εστίασης. Η Αμελ με τον σύζυγό της διατηρούν εδώ και 9 χρόνια ένα εστιατόριο στα Φηρά. Η αισιοδοξία τους για τη φετινή σεζόν τους οδήγησε στην ανακαίνισή της επιχείρησης τους, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Ελλάδα


Ο ανταγωνισμός αυτό το καλοκαίρι θα είναι σκληρός για τον ελληνικό τουρισμό. (gfx)Τα πρώτα σημάδια ωστόσο είναι ενθαρρυντικά με τους Γάλλους να έρχονται πρώτοι σε κρατήσεις. Oι Βρετανοί δεν σταμάτησαν να κλείνουν πακέτα και να κάνουν κρατήσεις παρά το πορτοκαλί της Ελλάδας ενώ η πιο θετική είδηση έρχεται από τη βασική αγορά της Ελλάδας τη Γερμανία με τους Γερμανούς τουρίστες να μην μπαίνουν σε καταντίνα ότα επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Οι στόχοι για την τρέχουσα χρονιά φαίνεται να είναι ποιοτικοί και όχι ποσοτικοί, προσβλέποντας κατά κύριο λόγο σε επέκταση της σεζόν για να ανακτηθεί μέρος της χαμένης τουριστικής πίτας. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τους πρώτους τουρίστες που έφτασαν στην Σαντορίνη, ενώ ανοίγει με γρήγορους ρυθμούς και η εστίαση.