Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το οποίο δικάζει την υπόθεση της Siemens βρέθηκαν οι σχέσεις και οι επαφές δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου και του άλλοτε ‘’στρατηγού’’ της Χαριλάου Τρικούπη, Θεόδωρου Τσουκάτου.

Ως μάρτυρας κατέθεσε σήμερα στη δίκη η γραμματέας του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου , τα έτη 2001 έως 2009 κ. Ισμήνη Πιστώνη ενώ η υπεράσπιση του του άλλοτε στρατηγού της Χαριλάου Τρικούπη Θεόδωρου Τσουκάτου πέρασε στην αντεπίθεση, αμφισβητώντας τα «ημερολόγια Τσακάλου» για τις συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Σήμερα, ο Διονύσης Γκούσκος, δικηγόρος του Θ. Τσουκάτου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι υπάρχει σαφής διαφοροποίηση ανάμεσα στα δικά του ημερολόγια και αυτά που εμφάνισε η κυρία Τσακάλου στο Δικαστήριο.

Η διαφοροποίηση σύμφωνα με τον κ. Γκούσκο αφορά στα ραντεβού του εντολέα του με τον Χριστοφοράκο όπως αυτά εμφανίζονται στα ημερολόγια των 1997 και 1998 που εμφάνισε πρόσφατα στο δικαστήριο για πρώτη φορά η άλλοτε γραμματέας του επικεφαλής της ελληνικής Siemens Αικατερίνη Τσακάλου

Ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου προσκόμισε στο δικαστήριο τα ημερολόγια του εντολέα του για τα δύο επίμαχα έτη προαναγγέλοντας πως όταν επανέλθει η κυρία Τσακάλου σκοπεύει να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι ακριβή όσα φαίνεται να έχουν καταγραφεί στις ατζέντες της κ. Τσακάλου. Επιπλέον, τόνισε πως ήδη διαψεύδονται από τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη και την τότε συνεργάτιδα του γραφείου του κ. Κωστοπούλου όσα ισχυρίστηκε η κ. Τσακάλου επικαλούμενη τα δύο επίμαχα ημερολόγια. 

Κατάθεση γραμματέως Τσουκάτου :

Από την πλευρά της, η κυρία Πιστώνη κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο πως μέχρι το 2008 οπότε δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων που είχε πάρει από την γερμανική εταιρία ο κατηγορούμενος , δεν γνώριζε ούτε είχε ακούσει ποτέ τίποτα για αυτό το θέμα.

Η μάρτυρας είπε πως αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση , έγιναν στο γραφείο του τότε εργοδότη της δύο συναντήσεις στις οποίες μετείχαν ο κ. Τσουκάτος , τα δύο στελέχη τότε του οικονομικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ Αυγερινού και Παπαχρήστου. Μετά την δεύτερη συνάντηση , όπως είπε η κ. Πιστώνη, ο κ. Τσουκάτος της έδωσε να γράψει και να τυπώσει την δήλωσε με την οποία ανέφερε πως το ποσό είχε καταλήξει στα ταμεία του κόμματος.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως δεν γνωρίζει για συναντήσεις του κ. Τσουκάτου με τον συγκατηγορούμενο του Μιχάλη Χριστοφοράκο. Αναφέρθηκε πάντως σε επαφή που υπήρχε με το γραφείο του Χρισοτοφοράκου, καθώς συχνά του έστελναν φαξ με αιτήματα συλλόγων για ενίσχυση ή για παροχή υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και βιογραφικά πολιτών που απευθύνονταν στο γραφείο του κ. Τσουκάτου για εύρεση εργασίας. Η μάρτυρας τόνισε πως δεν έστελναν μόνο στην Siemens βιογραφικά ανέργων αλλά και σε άλλες εταιρίες .

 Παράλληλα, αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Εφετών η παράταση της δέσμευσης των δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Μιχάλη Χριστοφοράκου μέχρι 8-8-2018.