Στη Μιτόπολη Αχαΐας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου κηδεύεται ο πυγμάχος που δολοφονήθηκε χθες το πρωί σε ενέδρα θανάτου στη Βάρη Αττικής, Τάσος Μπερδέσης.

Όπως φαίνεται στα βίντεο πλήθος συγγενών και φίλων κατέφθασαν στον τόπο καταγωγής του αδικοχαμένου 39χρονου για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του και να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία η μητέρα και τα αδέρφια του.





Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 39χρονος είχε πάει για προπόνηση σε υπαίθριο στίβο αθλητικού συλλόγου που βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη, όταν επέστρεψε για λίγο στο αυτοκίνητό του για να πάρει κάτι. Την ώρα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, τον πλησίασε ένα γκρι SUV μάρκας Lexus και ο ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε πυρ εναντίον του με καλάσνικοφ.

Ο Τάσος Μπερδέσης βρήκε ακαριαίο θάνατο. Στο σημείο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 14 κάλυκες, οι οποίοι ήδη έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Στον τόπο πάντως του εγκλήματος, δηλαδή στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας κι έτσι οι αστυνομικοί αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό από άλλα σημεία, σε μεγάλη ακτίνα χιλιομέτρων, για να βρουν τη διαδρομή του πολυτελούς τζιπ. Η Αστυνομία βλέπει πίσω από τη στυγερή δολοφονία ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στον κόσμο της νύχτας.

Ο γνωστός αθλητής της πυγμαχίας εργαζόταν ως πορτιέρης σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα, καθώς και σε ομάδες ασφαλείας επιχειρηματιών. Το 2015 είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Εκβιαστών για συμμετοχή σε ομάδα μπράβων, υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί, ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί σε ποινικές υποθέσεις, για τις οποίες είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης, ενώ στην πορεία αθωώθηκε.