«Του Αγίου Πνεύματος προφανώς θα ξεκινήσει και η ανάταση του ελληνικού τουρισμού αφού δεν την κάναμε το Πάσχα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, αναφορικά με φετινή τουριστική σεζόν.

«Έστω και έτσι βλέπουμε ότι από τον Ιούλιο σιγά –σιγά αρχίζει η ζήτηση να μετατρέπεται σε κρατήσεις, αυτό που είπε ο κ. Ρέτσιος για την αμερικανική αγορά είναι μια πραγματικότητα. Έχει πολλά χρόνια η Ελλάδα να δει τόσες πτήσεις μαζεμένες να έρχονται στο Ελ. Βενιζέλος και να ενισχύουν πραγματικά την πόλη της Αθήνας, τις Κυκλάδες και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας γιατί κάνουν και άλλες περιηγήσεις οι συγκεκριμένοι τουρίστες, αυτό όμως είναι ένα κομμάτι της τουριστικής σεζόν όλα τα υπόλοιπα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις κρατήσεις, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σημείωσε: «Τέλος Ιουνίου πάμε για Μ. Βρετανία που σημαίνει ότι αυτό θα πάρει και μέρες του Ιουλίου, έχουμε μια Γερμανία η οποία αυτή τη στιγμή δεν εμβολιάζονται με ρυθμό καλό άρα πάμε προς τον Αύγουστο και άλλες εθνικότητες οι οποίες και λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και γενικότερα του φόβου για τον κοροναϊό πηγαίνουν πιο αργά όσον αφορά τις κρατήσεις. Θα ήθελα να επισημάνω επειδή ακούμε για το εμβόλιο και αυτό μας σώνει αλλά δεν σημαίνει ότι όσοι εμβολιαστούν θα κάνουν διακοπές φέτος. Οι οικονομικές συνθήκες σε όλες τις χώρες έχουν τις δυσκολίες τους».

«Περιμένουμε φυσικά να πάμε καλύτερα από το 2020, δεν έχουμε περιθώριο από οικονομικής πλευράς για αυτό και οι επιχειρήσεις όλες θα ανοίξουν μέχρι τέλος Ιουνίου και η χθεσινή ανακοίνωση για το κεφάλαιο κίνησης, ένα οικονομικό διαβατήριο για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανοίξουν και να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι βλέπουμε την κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο και να αναγνωρίζει το πώς έχει βάλει πλάτη τα τελευταία δέκα χρόνια και αυτό για εμάς είναι κάτι πολύ σημαντικό και σημαντικό βέβαια και για την ίδια την Ελλάδα η οποία έχοντας αυτή τη δυναμική θα μπορέσει να ανάκαμψη πιο γρήγορα. Βέβαια οι δυσκολίες υπάρχουν, αστοχίες υπάρχουν, όλοι είμαστε σε έναν ανοιχτό διάλογο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε επιπρόσθετα.