Με τη συμμετοχή της πυραυλακάτου ΤΠΚ «ΡΟΥΣΣΕΝ» του Ελληνικού Στόλου ολοκληρώθηκε σήμερα η άσκηση “Adrion Livex 2021” στην περιοχή της Αδριατικής θαλάσσης, που είχε ξεκινήσει στις 30 Μαΐου 2021 και διοργανώθηκε από τη Σλοβενία.




Στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχαν μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος, της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου, ενώ στο πλαίσιο της ασκήσεως πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, ερεύνης και διασώσεως και θαλάσσιας αποτροπής.




Αξίζει να σημειωθεί ότι προσωπικό του ΠΝ στελέχωσε το εν όρμω επιτελείο της ασκήσεως, ενώ ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης ΠΝ παρέστη σήμερα στην «Ημέρα των Διακεκριμένων Επισκεπτών» (DV Day), που πραγματοποιήθηκε στον λιμένα του Κόπερ.

«Η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών των μελών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.