Αυτόπτης μάρτυρας που φέρεται να είδε τους δύο οπλισμένους δολοφόνους της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, μητέρας δύο παιδιών και συζύγου του επίσης δολοφονημένου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, να προσπαθούν να κρύψουν σε λιμάνι της Ηλείας το φουσκωτό σκάφος του εφοπλιστή με το οποίο είχαν διαφύγει από τη Ζάκυνθο, ήταν αυτός που βοήθησε την αστυνομία στην εξιχνίαση, καθώς φαίνεται, της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία του κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και δεν αποκλείεται να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ο μάρτυρας-κλειδί γνώριζε από «μέσα» όλο το ιστορικό του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του Κορφιάτη και όχι μόνο δέχτηκε να μιλήσει, αλλά περιέγραψε και λεπτομέρειες που δεν μπορούσε να γνωρίζει αν δεν ήταν «κοντά» στο σκηνικό. Στο μεταξύ, άφαντος παραμένει ο 44χρονος εφοπλιστής Μάρκος Λ., σε βάρος του οποίου ο ανακριτής Ζακύνθου έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης (και είναι ένα από τα δύο άτομα που ακόμα καταζητούνται) με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία και απόπειρας ανθρωποκτονίας. Οι Αρχές αναζήτησαν τον 44χρονο στο σπίτι του στο Ψυχικό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες έκδοσης διεθνούς εντάλματος σε βάρος του.

Όπως διαπιστώθηκε, ο εφοπλιστής είχε παραδώσει σε μέλη της εγκληματικής ομάδας το σκάφος το οποίο κατασχέθηκε στη Ζάκυνθο, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της 37χρονης μητέρας δύο παιδιών. Ο ίδιος, ερωτώμενος από τους αστυνομικούς, είχε πει ότι δεν είχε ιδέα πώς βρέθηκε στο νησί, καθώς το είχε δώσει για να πουληθεί και μέσω του σωματοφύλακά του είχαν εμφανιστεί δύο υποψήφιοι αγοραστές (κατηγορούμενοι σήμερα) οι οποίοι και το πήραν για να κάνουν μια δοκιμαστική βόλτα.

Αποτυπώματα και DNA τους που βρέθηκαν πάνω στο φουσκωτό σκάφος «έδεσαν» την υπόθεση και ξετύλιξαν το κουβάρι της διπλής δολοφονίας που, προς το παρόν, όμως, αφορά μόνο την «εκτέλεση» της άτυχης μητέρας. Πάντως, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω και από τη δολοφονία, στις 7 Μαΐου, του 54χρονου Κορφιάτη.

«Δεν έχω καμία σχέση»

Την ίδια ώρα, ο γνωστός εφοπλιστής, που κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου, «το πρώτο το οποίο μας εδόθη εντολή να δημοσιοποιήσουμε είναι ότι ο κ. Μ.Λ. ουδεμία σχέση έχει μ’ αυτήν την υπόθεση και δεν γνωρίζει εκτός του προσώπου ενός υπαλλήλου του κανένα εκ των προσώπων που φέρονται ως συμμετέχοντες σ’ αυτό το έγκλημα. Η ανάμειξη του ονόματός του έγινε από αυθαίρετα συμπεράσματα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ». Με την ίδια ανακοίνωση ο Μ.Λ. απειλεί με μηνύσεις αστυνομικούς και δημοσιογράφους που δημοσιοποίησαν το όνομά του: «Στο δικηγορικό μας γραφείο και ειδικά στον επικεφαλής του, κ. Αλέξιο Κούγια, εδόθη εντολή από τον κ. Μ.Λ., γόνο παγκοσμίως γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε όλα τα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν το ονοματεπώνυμό του, συσχετίζοντάς το με το γνωστό έγκλημα της ανθρωποκτονίας εις βάρος γυναίκας στη Ζάκυνθο στις 9/6/2020. Η εντολή, την οποίαν έχουμε λάβει, είναι να στραφούμε ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων, εναντίον και οιουδήποτε αστυνομικού, ανεξαρτήτως βαθμού, ο οποίος τόλμησε με τόση επιπολαιότητα να συσχετίσει την προσωπικότητα του κ. Μ.Λ. μ’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».

Οι 7 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη οδηγήθηκαν χθες, αρχικά, στην εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αστυνομική κλούβα για να μεταφερθούν στον ανακριτή Ζακύνθου, προκειμένου να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Την ώρα που οδηγούνταν στην κλούβα της Αστυνομίας, μετά την εισαγγελέα, ένας εκ των κατηγορουμένων φώναξε: «Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είναι όλα κατασκευασμένα. Σύντομα, θα αποδειχθεί αυτό, μην αγχώνεστε καθόλου». Σημειώνεται ότι ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και κατά μίας γυναίκας, μόνιμης κατοίκου Ζακύνθου και συντρόφου ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης. Η γυναίκα αυτή φέρεται να είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου και ήταν εκείνη που ειδοποίησε εκείνη την ημέρα τους δολοφόνους για τις κινήσεις του επιχειρηματία και της συζύγου του.

Με ελικόπτερο στη Ζάκυνθο η δικογραφία

Στην ογκωδέστατη δικογραφία των 2.000 σελίδων που εστάλη με ελικόπτερο στην Εισαγγελία της Ζακύνθου περιγράφεται ο ρόλος που είχε ο κάθε κατηγορούμενος στη δολοφονική ενέδρα.
Τον ρόλο του ηθικού αυτουργού είχε ο απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 20 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία, πριν από χρόνια, με λεία πάνω από 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν δημάρχου της Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη. Μέσα από τις φυλακές φέρεται να είχε δώσει τις εντολές εκτέλεσης. Οι φυσικοί αυτουργοί είναι ο συνοδός ασφαλείας του εφοπλιστή, ο οποίος συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, αλλά και ένας κάτοικος της Ζακύνθου, που φέρεται να ήταν και ο οδηγός της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε κατά την εκτέλεση της συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία. Οι υπόλοιποι είχαν περιφερειακούς-βοηθητικούς ρόλους.

«Ο εκτελεστής είναι ο Α.Π.»

Ο 54χρονος επιχειρηματίας, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, είχε μηνύσει 8 άτομα τα οποία κατονόμαζε ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Δυστυχώς, οι φόβοι που είχε εκφράσει για τη ζωή του τότε επιβεβαιώθηκαν έναν χρόνο μετά, όταν και ο ίδιος έπεσε νεκρός μέσα στο γραφείο φίλου του, στην πόλη της Ζακύνθου, στις 7 Μαΐου. Στη μηνυτήρια αναφορά του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου τον Δεκέμβριο του 2020 ο Ντίμης Κορφιάτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο εκτελεστής της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος μας είναι ο Α.Π. Εργάζεται ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας εφοπλιστή. Το σκάφος μεταφέρθηκε 5 Ιουνίου 2020 η Σκαφιδιά Ηλείας. Δίχως να διέλθει από την εθνική οδό και με τρόπο ώστε να μην καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Τα ξημερώματα 9 Ιουνίου 2020 μεταφέρθηκε με το ιδιόκτητο τρακτέρ του Γ.Π. που βοήθησε στην καθέλκυσή του και επιβιβάστηκαν οι δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον μου και μετέβησαν στη Ζάκυνθο στο λιμανάκι του Πόρτο Ρόμα, στον Βασιλικό Ζακύνθου. Αμέσως μετά μετέβησαν στο Καλαμάκι Ζακύνθου και από εκεί με μοτοσικλέτα κατέφτασαν λίγα μέτρα από την οικία όπου στις 2:25 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έστησαν ενέδρα δολοφονώντας τη σύζυγό μου τραυματίζοντας δε εμένα βαρύτατα...».

Είχε κατονομάσει κι άλλον

Ο δολοφονημένος Ντίμης Κορφιάτης, εκτός από τον συλληφθέντα απότακτο αστυνομικό που θεωρείται ηθικός αυτουργός του σχεδίου εξόντωσης του επιχειρηματία, επειδή ο τελευταίος είχε καταθέσει εναντίον του στη δίκη για τη ληστεία των 550.000 ευρώ (ο επίορκος αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη και αποφυλακίστηκε λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Ζακυνθινού επιχειρηματία), είχε κατονομάσει εγγράφως και άλλον απότακτο αστυνομικό που υπηρετούσε όμως στον Πύργο της Ηλείας και επίσης έχει συλληφθεί. Ο συγκεκριμένος ήταν αυτός που είχε αναλάβει να κρύψει σε αποθήκη στο Κορακοχώρι του Πύργου Ηλείας το ταχύπλοο σκάφος του εφοπλιστή. Ο Πυργιώτης αστυνομικός είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα για τη συμμετοχή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Η προκαταβολή για τη δολοφονία μέσα από τις φυλακές

Αναφορικά με τον απότακτο αστυνομικό (φερόμενο ως ηθικό αυτουργό) τόνιζε στη μήνυσή του: «Μη μπορώντας ο υπαστυνόμος να αντέξει τον εγκλεισμό του στις φυλακές και φοβούμενος ότι θα τον συντρίψω ως μάρτυρας κατηγορίας στο Κακουργιοδικείο Πατρών προσέφερε 20.000 ευρώ προκαταβολή στους αδελφούς ... και τον σωματοφύλακα του μεγαλοεφοπλιστή, ώστε εγώ να μη φτάσω ζωντανός στο δικαστήριο στις 8 Νοεμβρίου του 2018».

Οι βαριές κατηγορίες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε χθες από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, «πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 6 από τους 10 εμπλεκόμενους στην εν ψυχρώ δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, με βαρύ ποινικό παρελθόν καθώς είχαν κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Βήμα βήμα οι κινήσεις των δραστών

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α’ Απόστολος Σκρέκας, κατά τις έρευνες, που διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τις κινήσεις των εμπλεκομένων πριν ακόμα την ημέρα δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, στις 9 Ιουνίου του 2020. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της 4ης προς 5 Ιουνίου του 2020, δύο από τους συλληφθέντες, ο ένας 38 και ο άλλος 36 ετών, μετέφεραν το φουσκωτό σκάφος του 44χρονου εφοπλιστή από την Αθήνα στην Ηλεία. Το σκάφος παρέλαβε 63χρονος, επίσης συλληφθείς και έγκλειστος σήμερα σε κατάστημα κράτησης, και το έκρυψε σε αποθήκη ξυλείας που ανήκει σε 60χρονο συλληφθέντα. Το φουσκωτό παρέμεινε εκεί έως τις 8 Ιουνίου του 2020. Εκείνο το βράδυ με τον 63χρονο και τον 60χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης συναντήθηκαν ο 38χρονος κι ένας 39χρονος, ενώ οικείο πρόσωπο του ιδιοκτήτη μετέφερε το σκάφος με φορτηγό, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας, απ’ όπου το έβαλαν μπρος οι δύο νεότεροι κι έφτασαν στη Ζάκυνθο.

«Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 και 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα. Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος, την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο. Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time