Ελεύθερος αφέθηκε χωρίς περιοριστικούς όρους ο εφοπλιστής, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί στις Αρχές της Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020. Ο εφοπλιστής ήταν μεταξύ των ατόμων που αναφέρονταν στην πολυσέλιδη δικογραφία, καθώς, όπως τονιζόταν, σκάφος του εμπλέκεται στη δολοφονία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εφοπλιστής αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας καθώς φέρεται να διέθεσε το σκάφος του στους εκτελεστές προκειμένου να μεταβούν από την Πελοπόννησο στη Ζάκυνθο, να δολοφονήσουν τη σύζυγο του Ντίμη Κορφιάτη, να τραυματίσουν σοβαρά τον ίδιο και να επιστρέψουν. Ο εφοπλιστής παραδόθηκε χθες το πρωί στο Α.Τ. Ζακύνθου και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Συνολικά για την υπόθεση μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα έχουν προφυλακιστεί και τέσσερις άνδρες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τελικά να μην προφυλακιστεί ο έβδομος συλληφθείς.

Η 27χρονη «τσιλιαδόρος» 

Η 27χρονη φερόμενη ως «τσιλιαδόρος», η οποία αναζητούνταν από τις Αρχές, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Η γυναίκα, που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτή που παρακολουθούσε τον επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη και τη σύζυγό του Χριστίνα Κλουτσινιώτη και έδινε το στίγμα τους στους εκτελεστές, υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Αυθόρμητα παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της κας Σιμοπούλου, Τακτικής Ανακρίτριας Ζακύνθου, ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας και γόνος διεθνούς φήμης εφοπλιστικής οικογενείας, κος Μ.Λ.».

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο κ. Κούγιας ανάφερε: «Η εμπλοκή του εντολέως μου οφείλεται κυρίως στο ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν επικεφαλής της φυλάξεως του πατρός του. Ο εντολέας μου ενεπλάκη γιατί είχε ένα φουσκωτό σκάφος, πολλά χρόνια άχρηστο σε μία μάντρα στον Ταύρο, το οποίο βρέθηκε στο Πόρτο Ρώμα στη Ζάκυνθο. Συνέπεσε η παρουσία του σκάφους με την εκτέλεση της αείμνηστης Κλουτσινιώτη. Με το συνδυασμό που έκαναν οι αστυνομικοί, ενεπλάκη ο εντολέας μου και του απεδόθη η κατηγορία του απλού συνεργού. Εκείνο που δεν δέχεται ποτέ ο εντολέας μου είναι ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή και το κυριότερο απ’ όλα ότι ήταν συνεργός μιας ανθρωποκτονίας. Με τα στοιχεία τα οποία προσκομίσαμε σήμερα, το αποδείξαμε» συμπλήρωσε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time