Στην προσπάθεια πλήρους αποδόμησης της αξιοπιστίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη στη Ζάκυνθο και τον βαρύτατο -τότε- τραυματισμό του συζύγου της, Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη (δολοφονήθηκε κι εκείνος τον περασμένο Μάιο), επικεντρώθηκε το Σάββατο η πολύωρη απολογία του 38χρονου Α.Π., που φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς, ο οποίος και προφυλακίστηκε. Ο 38χρονος είναι σωματοφύλακας του γνωστού εφοπλιστή Μάρκου Λ., σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη δολοφονία Κλουτσινιώτη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του συζύγου της, τον Ιούνιο του 2020.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, προβάλλοντας άλλοθι για τις επίμαχες ημερομηνίες, κατά τις οποίες, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς το «βαθύ λαρύγγι» που γνώριζε από μέσα πρόσωπα και πράγματα, πήγε στη Ζάκυνθο με το φουσκωτό σκάφος του εφοπλιστή εργοδότη του και με το συνεργό του, που απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ζακύνθου, εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου που υπήρχε στο όνομα του Διονύση Κορφιάτη, αλλά κατά λάθος σκότωσε την άτυχη μητέρα δύο παιδιών και τραυμάτισε σοβαρά τον Ζακυνθινό επιχειρηματία.

Ο Α.Π. απέδωσε την κατάθεση του «ψευδομάρτυρα», όπως τον χαρακτήρισε, Σ.Π., σε οικονομικά κίνητρα και μάλιστα επισήμανε την πιθανότητα να είχε πλησιάσει ο 49χρονος μάρτυρας τον Ντίμη Κορφιάτη, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της συζύγου του, για να του αποσπάσει χρήματα και από κοινού να εκβιάσουν τον 44χρονο εφοπλιστή.
«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Σ.Π. αναζήτησε σε πολύ σύντομο χρόνο και βρήκε τον Κορφιάτη, από τον οποίο ζήτησε χρηματική αμοιβή, προκειμένου να του δώσει ψευδείς πληροφορίες περί δήθεν εμπλοκής εμού… και των λοιπών αναφερόμενων προσώπων, εκμεταλλευόμενος τη συμπτωματική εμπλοκή του σκάφους του εφοπλιστή στη διερεύνηση της υπόθεσης της δολοφονίας, αλλά και την απληστία τόσο του ίδιου του Σ.Π. όσο και του Κορφιάτη να βάλουν στο κάδρο της δολοφονίας έναν αθώο μεν, αλλά βαθύπλουτο εφοπλιστή, τον οποίο στη συνέχεια να εκβιάσουν (τόσο με τον κίνδυνο για την προσωπική του ελευθερία όσο και με την απειλή του διασυρμού του στα ΜΜΕ) για να διεκδικήσουν αμύθητα χρηματικά ποσά, υπό το μανδύα αποζημιώσεων και δικηγορικών αμοιβών, έχοντας μάλιστα απευθυνθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών».

Ο μάρτυρας-κλειδί

Στην απολογία του ο 38χρονος σωματοφύλακας ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας, για να στοχοποιήσει τον εφοπλιστή, υποστήριζε ότι είχε συγκεντρώσει 300.000 ευρώ για τη δολοφονία του. «Δεν είναι μόνο η λογική και η γνώση της αθωότητάς μου που με οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά και η πληροφορία που έλαβα πριν περίπου 4 μήνες από τους… ότι ο Σ.Π. έλαβε από τον Κορφιάτη ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, περί τα 50.000 ευρώ, έναντι πληροφοριών περί δήθεν εμπλοκής εμού, του Π.Σ. (σ.σ. συγκατηγορουμένου του), αλλά κυρίως του εφοπλιστή στη διερευνώμενη υπόθεση και ότι με τα χρήματα αυτά ο Σ.Π. άνοιξε συνεργείο αυτοκινήτων στην Κηφισιά».

Αναφορικά με τον κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Κλουτσινιώτη απότακτο αστυνομικό, ο 38χρονος ανέφερε ότι η σχέση του μαζί του προκύπτει μόνο από τον διάλογο που μετέφερε ο προστατευόμενος μάρτυρας, σύμφωνα με τον οποίο ο σωματοφύλακας και ο συνεργός του δεν ήξεραν τι να του πουν για την αποτυχία εκτέλεσης του Κορφιάτη.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από τα περίεργα ευρήματα σε αποθήκη στον Πύργο που εντοπίστηκαν μετά την καταγγελία κατοίκου του χωριού Αμπελώνας στην Ηλεία, που έγινε όταν ανακοινώθηκαν οι απανωτές συλλήψεις για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, τρομαγμένος, απευθύνθηκε στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση για να δηλώσει ότι ο 38χρονος προφυλακισμένος σωματοφύλακας τού είχε παραδώσει λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα να προσέχει ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW. Του είχε πει χαρακτηριστικά ότι θέλει να το βάλει στο πάρκινγκ του για να μην το «χαλάσει ο ήλιος». Η Ασφάλεια Πύργου σε έλεγχο που πραγματοποίησε διαπίστωσε πως το όχημα είναι κλεμμένο από περιοχή της Αθήνας. Μετά από περαιτέρω έρευνα σε αγροικία που ανήκει στον κουνιάδο του 38χρονου εντοπίστηκαν κρυμμένα σε σάκο δύο καλάσνικοφ και δεκάδες σφαίρες. Επίσης, μέσα στο κτήμα βρέθηκε και μια μοτοσικλέτα μάρκας Suzuki, που, όπως και το αυτοκίνητο, ήταν και εκείνη κλεμμένη από την Αττική.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πατρικό σπίτι της συζύγου του 38χρονου εντοπίστηκαν δύο μαύρα κράνη μηχανής. Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση, ωστόσο τα όπλα δεν είναι αυτά που σκότωσαν τον περασμένο Μάιο τον Ντίμη Κορφιάτη, καθώς εκείνα είχαν καεί μαζί με το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος. Εξετάζονται όμως για το εάν έχουν ή όχι χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

*Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του εφοπλιστή και της 27χρονης συντρόφου του οδηγού της μοτοσικλέτας την ημέρα που έπεσε νεκρή η Χριστίνα Κλουτσινιώτη, ο οποίος επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, κατά τη χθεσινή απολογία του. Χθες, απολογήθηκαν συνολικά 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο απότακτος, ο οποίος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έδωσε μέσα από τις φυλακές, όπου εξέτιε ποινή για ληστεία-μαμούθ, την εντολή για την εκτέλεση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time