Η Μαρία Ολυμπία στην πρώτη της μεγάλη συνέντευξη στην Telegraph μιλά για την οικογένειά της, τον τίτλο χωρίς αντίκρισμα, το νονό της πρίγκιπα Κάρολο, την κατάθλιψη του παππού της Κωνσταντίνου και τα σχέδιά της για το μέλλον. Η λαμπερή και αεράτη 24χρονη Μαρία-Ολυμπία είναι κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ και εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μεγάλη αδυναμία του Παύλου

Η Μαρία-Ολυμπία είναι η μεγάλη αδυναμία του Παύλου (την αποκαλεί «η λατρεία μου»), η μεγαλύτερη από τα πέντε παιδιά του και η μόνη κόρη. Λεπτεπίλεπτη και φωτεινή, η Μαρία-Ολυμπία έκανε το ντεμπούτο της στο μόντελινγκ το 2017 σε ηλικία 21 ετών συμμετέχοντας σε μια διαφημιστική καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana που γυρίστηκε σε υπαίθρια αγορά του Παλέρμο, στη Σικελία. Το μοντέλο και fashion influencer, που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους οίκους Dior και Marc Jacobs, έχει χιλιάδες ακολούθους στο Instagram εμπνέoντας τις fashionistas. Με αφορμή μια φωτογράφισή της για τον οίκο Louis Vuitton, η Μαρία-Ολυμπία μίλησε στην Telegraph για όλα.

Η ίδια ανέφερε ότι ο παππούς της, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, βιώνει μια παρατεταμένη θλίψη από το 1974, όταν καταργήθηκε (με δημοψήφισμα) και επισήμως η μοναρχία στην Ελλάδα και μαζί με την οικογένειά του οδηγήθηκε στην εξορία, ωστόσο η δική της ζωή είναι ανέμελη, γεμάτη πάρτι, πισίνες, σκυλιά, φωτογραφίσεις μόδας αλλά και σπουδές: η Ολυμπία έχει πτυχίο μάρκετινγκ μόδας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Μια πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο

Τι λέει όμως για την παραμυθένια ζωή της; Όπως σημειώνει η Telegraph, «είναι μια πριγκίπισσα χωρίς βασίλειο», αλλά αυτό δεν την ενοχλεί καθόλου. Αντιθέτως φαίνεται να το απολαμβάνει. «Είμαι κάτι ανάμεσα. Είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω ό,τι μου αρέσει, απλώς τριγυρνώντας», δηλαδή μπορεί να περνάει απαρατήρητη και χωρίς σωματοφύλακα. Και συνεχίζει: «Μπορώ να φοράω ό,τι θέλω, μπορώ να φοράω μίνι φούστες. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά αν είσαι μέρος της δημόσιας ζωής». «Η μαμά μου, Μαρί, με μεγάλωσε σαν γαλαζοαίματη» τονίζει η Μαρία-Ολυμπία, η οποία έχει στην οικογένειά της πολλές εστεμμένες της Ευρώπης, όπως η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, αδελφή της γιαγιάς της, και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, αδελφή του παππού της. Μία από τις προγιαγιάδες της ήταν η Ίνγκριντ της Σουηδίας και η άλλη η Φρειδερίκη του Ανόβερου, κάποτε βασίλισσα της Ελλάδας, μητέρα του Κωνσταντίνου, μία από τις λίγες καλεσμένες του πρίγκιπα Φιλίππου στο γάμο του με την Ελισάβετ, όπως σημειώνει η «Telegraph».

Ο νονός, πρίγκιπας Κάρολος

Ο νονός της είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και δεν ξεχνάει ποτέ τα γενέθλιά της, όπως η ίδια λέει. Η βάφτισή της έγινε στο ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όπως τονίζει «ο Κάρολος είναι ο καλύτερος νονός», αφού θυμάται πάντα τα γενέθλιά της. «Είναι πολύ καλός άνθρωπος, έχει κάνει πάρα πολλά για το περιβάλλον και έχει τόσες υπέροχες ιστορίες» λέει η Μαρία-Ολυμπία. Αυτήν την περίοδο η Μαρία-Ολυμπία μένει στο Λονδίνο μαζί με τον αγαπημένο της, ενώ οι γονείς της στις ΗΠΑ. Ο άλλος παππούς της, ο πατέρας της Μαρί Σαντάλ, είναι ο Ρόμπερτ Γουόρν Μίλερ, ή αλλιώς ο «βασιλιάς των Duty Free» στην Ασία.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time