Μία συγκινητική ιστορία ζωής έγινε γνωστή χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης και από εκεί ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρωταγωνιστές, ένας ηλικιωμένος σήμερα φούρναρης κι ένα 12χρονο –τότε- παιδί, που μπήκε στο μαγαζί του για να κλέψει.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από 25 χρόνια, όταν ο Γιώργος Βιτσαράς έπιασε το ανήλικο αγόρι στα πράσα. Αντί όμως να φωνάξει την αστυνομία, ο αρτοποιός πλησίασε το παιδί και άρχισε να του εξηγεί ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σίγουρα σε κακά μονοπάτια. Μάλιστα, του πρότεινε, εάν ήθελε να βγάζει τίμια το χαρτζιλίκι του, να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, και να δουλεύει.

«Τρία καλοκαίρια ερχόταν όταν έκλειναν τα σχολεία», είπε στο Ράδιο Κρήτη συγκινημένος ο φούρναρης. «Κάποια στιγμή η οικογένειά του μετακόμισε και το έχασα για χρόνια. Χθες, το παιδί, που πλέον είναι ένας άντρας 37 ετών, ήρθε και με βρήκε. Με ευχαρίστησε που τότε, με τον τρόπο που τον αντιμετώπισα, του έδειξα τον σωστό δρόμο στη ζωή», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι εκείνη την ώρα ένιωσε σαν να κέρδισε «το Τζόκερ της ζωής. Έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει 2 παιδάκια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες είναι να το προστατεύσουμε».

*Δημοσιεύθηκε στην ερφημερίδα On Time