Τα αδιάσειστα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που οδήγησαν στην ομολογία του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ο 32χρονος πιλότος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν.

Τα νέα στοχεία που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί έδεσαν την υπόθεση. Ο 32χρονος κατάλαβε από την πρώτη στιγμή που οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση ότι από βασικός μάρτυρας έγινε ο κύριος ύποπτος. «Ναι, εγώ το έκανα. Εγώ τη σκότωσα και τα σκηνοθέτησα όλα» ομολόγησε στους αστυνομικούς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Αμέσως μετα την ομολογία του αποτρόπαιου εγκλήματος που διέπραξε ο 32χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς και το τι συνέβη το βράδυ της 11ης Μαΐου. Το βράδυ που έπνιξε την 20χρονη Καρολάιν δίπλα στο μόλις 11 μηνών παιδί τους.

Το χρονικό του εγκλήματος

Είναι 12 το βράδυ το ζευγάρι με το παιδί τους βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού. Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο. «Κάποια στιγμή πήγα να σηκώσω το μωρό και η αλήθεια είναι ότι έκανα μια άγαρμπη κίνηση. Η Καρολάιν εκνευρίστηκε και άρχισε να μου επιτίθεται φραστικά λέγοντας “πώς σηκώνεις το μωρό έτσι; Τι πατέρας είσαι εσύ;”». Αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και λίγο μετά, ανέβηκε στη σοφίτα του σπιτιού για να κοιμηθεί» ανέφερε ο 33χρονος.

Μισή ώρα αργότερα ο 33χρονος ανεβαίνει και αυτός αγκαλιά με το μωρό στην σοφίτα. «Αρκετή ώρα αργότερα, πήρα το μωρό κι ανέβηκα. Το έβαλα στο πλάι της και ξύπνησε εκνευρισμένη. Μου είπε να πάρω το μωρό από το κρεβάτι. Της είπα «δεν θέλεις να κοιμηθούμε όλοι μαζί;» Τότε σηκώθηκε και με μια βίαιη κίνηση πέταξε το παιδί στην κούνια. Φοβήθηκα ότι θα κάνει κακό στο μωρό και την έσπρωξα πάνω στο κρεβάτι» συμπλήρωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η Καρολάιν αντιδρά. Ο διαπληκτισμός ανάμεσα στο ζευγάρι είναι έντονος. «Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. μου είπε ότι θα τα μαζέψει και θα φύγει από το σπίτι. Θόλωσα. Και προσπάθησα, όπως ήταν πάνω στο κρεβάτι, να της κλείσω το στόμα, να μην τα λέει αυτά» πρόσθεσε.

Ο 33χρονος έχει ακινητοποιήσει την Καρολάιν πάνω στο κρεβάτι. Η 20χρονη προσπαθεί να ξεφύγει από την φονική λάβη του. Αυτός δεν σταματά.

«Έβαλα τα χέρια μου στη μύτη και στο στόμα της και μετά μια μπλούζα στο στόμα της. Αρχικά πίστεψα πως είχε λιποθυμήσει αλλά μετά κατάλαβα πως είχε πεθάνει» ανέφερε ο 33χρονος.

«Είπα ψέματα για το παιδί μου»

Ο 33χρονος πιλότος παρά το έγκλημα που έχει διαπράξει μπροστά στα μάτια του παιδιού του δεν χάνει την ψυχραιμία του. Σαν επαγγελματίας δολοφόνος στήνει την σκηνή του εγκλήματος. Σκοτώνει μάλιστα και τον σκύλο της οικογένειας για να γίνει πιστευτός «Όταν κατάλαβα πως η γυναίκα μου ήταν νεκρή άρχισα να σκέφτομαι πως πρέπει να στήσω τη ληστεία. Τον σκύλο τον σκότωσα για να κάνω το “σκηνικό” πιο πιστευτό. Eίχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ. Δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα, ήταν κι αυτό δική μου επινόηση» υπογράμμισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 33χρονος θεωρεί ότι έχει σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. Φτιάχνει την ιστορία στο μυαλό του για τους τρεις αδίστακτους ληστές. Ανοίγει το παράθυρο του ισογείου για να δειξει από πού μπήκαν, ενώ πετάει την κάρτα μνήμης του κλειστού συστήματος παρακολούθησης στον βόθρο. Είναι έτοιμος για να δώσει την δική του μεγάλη παράσταση. «Δεν πήρα ποτέ τηλέφωνο με τη μύτη μου. Την αστυνομία και την γειτόνισσα, την κάλεσα κανονικά, με τα χέρια μου. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το παιδί μου. Είχα αποφασίσει στο μυαλό μου ότι θα μεγαλώσω εγώ το παιδί μου» πρόσθεσε ο πιλότος.

Ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς

Ο 33χρονος μπροστά στους αστυνομικούς προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του. «Η γυναίκα μου ήταν ψυχικά ασταθής. Είχε πολλές και διαφορετικές διακυμάνσεις στη συμπεριφορά της. Πέντε ημέρες ήταν καλά και δύο ήταν στο «κόκκινο». Είχαμε καυγάδες για τη παραμικρή αφορμή. Γινόταν πιεστική και ήθελε τα πράγματα να γίνονται όπως εκείνη το επιθυμούσε» υποστήριξε.

Η συγγνώμη που ακούστηκε από το στόμα του δεν ήταν για το έγκλημα που έκανε. Την είπε στους αστυνομικούς που επί 37 ημέρες προσπαθούσαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. «Συγγνώμη που τόσο καιρό σας έλεγα ψέματα. Σκεφτόμουν το παιδί μου, που δεν ήθελα να μεγαλώσει χωρίς να έχει και τους δύο γονείς κοντά τους . Εσείς μου συμπεριφερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας έλεγα ψέματα» ανέφερε.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα εναντίον του 33χρονου. Τα κακουργήματα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, ενώ κατηγορείται επίσης για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση στις αρχές.