Την επιχειρησιακή «καρδιά» των Αιγυπτιακών υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale, όμοια με αυτά που έχει αποκτήσει η Πολεμική Αεροπορία, τη 203η Τακτική Πτέρυγα Μαχητικών (203rd Tactical Fighter Wing/203 TFW) και την αεροπορική βάση συντηρήσεως αυτών στο Χελουάν επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης στη διάρκεια της επισήμου επισκέψεώς του στη φίλη και σύμμαχο χώρα του Νείλου, με τη μακραίωνη ελληνική παρουσία σε αυτήν.

Ο Έλληνας Αρχηγός πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη το διάστημα 17-19 Ιουνίου 2021 (και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ΓΕΑ) ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Αιγυπτίου ομολόγου του Αντιπτεράρχου Mohammed Abbas Helmy Hashem.

Οι δύο Αρχηγοί, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχαν, συζήτησαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας και Αιγύπτου στον επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τομέα καθώς και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.


Επίσης, ως προελέχθη ο Πτέραρχος Μπλιούμης επισκέφθηκε την 203η Τακτική Πτέρυγα Μαχητικών των Rafale και την αεροπορική βάση συντηρήσεως στο Χελουάν, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για την αποστολή και το έργο τους.

Επίσης συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο B’, όπου μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τις συζύγους τους επισκέφθηκαν, ξεναγήθηκαν και προσκύνησαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο Άγιος της Ορθοδοξίας τον οποίο επισκέπτονται και προσκυνούν ζητώντας την ευλογία του ΚΑΙ οι Μουσουλμάνοι, ενδεικτικό σημείο (και αυτό) των ΑΡΙΣΤΩΝ διμερών σχέσεων και στον αεροπορικό τομέα.