Άφωνη άφησε την κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι ο 32χρονος συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που πριν ομολογήσει το έγκλημά του αγκάλιαζε τεθλιμμένος τη μητέρα της νεκρής συζύγου του, είχε απαιτήσει προηγουμένως από εκείνη να πληρώσει για το φέρετρο της κόρης της.

Η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Θανάση Χαρμάνη, προκάλεσε ανατριχίλα, καθώς αυτό και μόνο το στοιχείο ήταν ικανό να σκιαγραφήσει με τα μελανότερα χρώματα την προσωπικότητα του στυγνού συζυγοκτόνου, ο οποίος, μάλιστα, λάμβανε «μηνιάτικο» βοήθημα 1.000 ευρώ από τη Σουζάνα Ντελά Κουέστα, την 58χρονη μητέρα του θύματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρμάνης για την οικονομική βοήθεια προς τον πιλότο είπε χαρακτηριστικά: «Λέτε να μην το ξέρω; Έχουν προκύψει αυτά τα στοιχεία. Εκείνο που θέλω να πω και να κλείσω είναι το εξής. Δεν θέλω να το σχολιάσω γιατί φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ. Φαντάζομαι θα μείνετε άναυδοι όπως έμεινα κι εγώ χθες (σ.σ. την ημέρα που επισκέφτηκε στην Αλόννησο τη μητέρα της 20χρονης). Το φέρετρο της Καρολάιν απαίτησε ο δράστης να το πληρώσει η μητέρα της», είπε, ενώ προηγουμένως είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι η σημερινή απόφαση που αναμένεται από την εισαγγελέα Ανηλίκων για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας θα είναι υπέρ της Σουζάνα Ντελά Κουέστα.

Το ραντεβού για την κατασκευή του σπιτιού

Άλλη μια πληροφορία που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων γύρω από τη συμπεριφορά που επέδειξε ο «συντετριμμένος χήρος» μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, ήταν και το ότι φαίνεται πως συνέχιζε απτόητος τις εργασίες για το καινούργιο του σπίτι στο Πικέρμι, πάνω στο οικόπεδο που αγόρασε με τα χρήματα που πήρε από την πεθερά του. Λίγες μέρες μετά την κηδεία της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να πήγε μαζί με τον αρχιτέκτονα πατέρα του σε ραντεβού που είχε με τους ανθρώπους στους οποίους είχε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού.

Οι άνθρωποι που τον είχαν δει έπαθαν σοκ, καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν πώς ήταν δυνατόν να έχει βιώσει μια τέτοια τραγωδία και να έχει στο μυαλό του να συνεχίσει τις εργασίες για το νέο σπίτι στο Πικέρμι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιολογία του ήταν πως αυτό το σπίτι ήταν επιθυμία της Καρολάιν. Το σπίτι θα ήταν προκάτ, περίπου 120 τ.μ., με τρία υπνοδωμάτια, ενώ ο πιλότος είχε ζητήσει και μια πισίνα μέσα στο οικόπεδο των 500 τ.μ.

Η «παγίδα» στον Γεωργιανό

Στο μεταξύ, ένα ακόμα στοιχείο έρχεται να προστεθεί σε αυτά που καταδεικνύουν το πόσο αδίστακτος ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αφού είχε προσπαθήσει να «παγιδεύσει» χωρίς δισταγμό τον Γεωργιανό που είχε συλληφθεί στα σύνορα, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, και στοχοποιήθηκε ως ύποπτος για συμμετοχή στη δήθεν φονική ληστεία των Γλυκών Νερών. Ο πιλότος, βλέποντας ίσως στο πρόσωπο του συλληφθέντα έναν «από μηχανής θεό», είχε ισχυριστεί ότι έμοιαζε με τον «κοντό» ληστή που είχε σκοτώσει την Καρολάιν όταν -κατά την κατάθεσή του- του είχε «φύγει» το κάλυμμα προσώπου του.
Σύμφωνα με το Mega, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος κλήθηκε για αναγνώριση υπόπτων και από την εξέταση μιας λίστας 1.000 ατόμων είχε «αναγνωρίσει» κάποιους σε ποσοστό 70%-80%!

Την ίδια ώρα, ένα ακόμα λιθαράκι για το πώς συμπεριφερόταν ως «σύζυγος» προσέφερε η σχεδιάστρια του νυφικού της Καρολάιν, η οποία μάλιστα αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο γάμο δεν τον ήθελαν οι γονείς του ζευγαριού και για το λόγο αυτό το μυστήριο έγινε στην Πορτογαλία: «Κλέφτηκαν σαν τις παλιές ταινίες και παντρεύτηκαν κρυφά στην Πορτογαλία… Οι δικοί τους δεν ήθελαν αυτόν το γάμο, μα τίποτα δεν τους πτόησε» είπε σοκαρισμένη η σχεδιάστρια. «Έχω απλά ανατριχιάσει με τη φρικαλεότητα του τέρατος που ερχόταν όλο γλύκα και ευγένεια, να μου λέει κιόλας ότι μέσα σε όλο τον πόλεμο από τους δικούς του με το γάμο είμαι από τους μόνους ανθρώπους που τόσο χαρωπά τους στάθηκα. Εξοργίζομαι με το θέατρο αυτού του κτήνους, γιατί θυμήθηκα ότι τις φορές που βρεθήκαμε, δεν την άφηνε λεπτό μόνη. Τον έδιωχνα στις πρόβες μας έξω, με χιούμορ βέβαια, αλλά ήθελε να είναι μέσα σε όλα ο Μπάμπης», είπε στο Mega και κατέληξε:
«Περίεργο και εξοργιστικό να αναρτώ πριν από δύο χρόνια με τόση χαρά έναν υπέροχο γάμο, με το νυφικό που έφτιαξα πάνω της και το λάτρεψε και να την βλέπω τώρα να φοράει το ίδιο στη φωτογραφία πάνω στον τάφο της».

Αποκάλυψη-σοκ: «Ήθελε να της κλείσει το στόμα»

Την ίδια ώρα, για ναρκισσιστική διαταραχή του δολοφόνου έκανε λόγο ο αντιστράτηγος ε.α. και ψυχίατρος της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Κασιμάτης , ο οποίος υποστήριξε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν για να της κλείσει το στόμα, καθώς φοβόταν πως η 20χρονη κοπέλα θα έκανε αποκαλύψεις.

«Ο τρόπος θανάτου της Καρολάιν είναι πραγματικός και συμβολικός. Ήθελε να της κλείσει το στόμα! Και το έκανε και πραγματικά και συμβολικά. Δεν ήταν ο κίνδυνος να φύγει από το σπίτι. Οι λόγοι ήταν πως αν φύγει η Καρολάιν από το σπίτι, θα έλεγε πράγματα σε κάποιους τα οποία ο δράστης θα φοβόταν θεσμικά» υπογράμμισε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, ενώ πρόσθεσε ότι γι’ αυτόν το λόγο ο Αναγνωστόπουλος περιόριζε τόσο πολύ τη νεαρή σύζυγό του. Ο ίδιος είπε ακόμα ότι ο δολοφόνος μπορεί να σχεδίαζε την πράξη του πολλούς μήνες πριν, ενώ δεν την εκτέλεσε σε βρασμό ψυχής καθώς αυτό προϋποθέτει είτε ψυχική νόσηση «και ψυχική νόσηση φαίνεται από την εικόνα Αναγνωστόπουλου ότι δεν υπάρχει - είτε για ένα γεγονός που εκτυλίσσεται εκείνο το ξημέρωμα. Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση εξελίσσεται στο μυαλό του κ. Αναγνωστόπουλου πάρα πολλούς μήνες, ή και χρόνια, πριν. Γιατί επιλέγεις να εξοντώσεις τον άλλο την ώρα του ύπνου του που δεν έχει καμία δυνατότητα να αμυνθεί; Κακοήθη χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής του διαταραχής» είπε ο κ. Κασιμάτης και κατέληξε: «Δεν μιλάμε ούτε για πάθος, ούτε για εμμονή. Άνθρωποι με αυτό το βλέμμα ούτε παθιάζονται ούτε τρελαίνονται, ούτε πέφτουν στα πατώματα για τη σχέση με μια γυναίκα».

Τι είπε ο πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας

Τον προβληματισμό του για το αν η άτυχη 20χρονη μητέρα γνώριζε ενδεχομένως πράγματα και καταστάσεις εξέθεσε ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο κ. Κατερινόπουλος διερωτήθηκε εάν ο καθ’ ομολογία δράστης του εγκλήματος «εμπλέκεται σε άλλες ιστορίες μαζί με άλλους και αν η άμοιρη Καρολάιν έμαθε αυτές τις εμπλοκές». Την ίδια στιγμή, επεσήμανε και την παράμετρο ότι το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά. «Μπορεί εκεί να πιέστηκε και να του είπαν “ή εσύ ή αυτή”. Μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό;».

«Επικίνδυνος τύπος» ο Μπάμπης

Ένα κρυφό και άγνωστο μέχρι χθες ημερολόγιο της Καρολάιν, όπου η νεαρή γυναίκα με κωδικοποιημένες εκφράσεις μιλούσε για τον «επικίνδυνο» σύζυγό της, έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη μάλιστα αστυνομικές πηγές. Την ύπαρξη του ημερολογίου αμφισβήτησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μέσω του συνηγόρου του. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας, το ημερολόγιο, το οποίο βρέθηκε σε ένα ντουλάπι, κάτω από κουτιά παπουτσιών, η Καρολάιν το έκρυβε από το σύζυγό της και για να περιγράψει τη «βάρβαρη αλήθεια» που ζούσε χρησιμοποιούσε στιλό διαφορετικών χρωμάτων και συντομογραφίες στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Για τον πιλότο χρησιμοποιούσε τα γράμματα «DG», κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα σημαίνει «Dangerous Guy», δηλαδή «επικίνδυνος τύπος». Άλλες φορές έγραφε πριν από τα αυτά τα δύο γράμματα, το ελληνικό «Γ», το οποίο οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ερμηνεύουν ως «γαμη…νος». Η Καρολάιν χρησιμοποιούσε επίσης συχνά το γράμμα Μ, υπονοώντας προφανώς τη λέξη «μαλ@κ@ς», όπως και τη λέξη «ΜΑΜ» εννοώντας, γράφει η εφημερίδα, «Malakas Antras Mou».

Με τη συντομογραφία «XX», η οποία εμφανίζεται σε διάφορα σημεία των σημειώσεων της 20χρονης, θεωρείται ότι ήθελε να δηλώσει τη λέξη «XYLO» (ξυλοδαρμό) και το διπλό Π (σ.σ. PP) εκτιμούν ότι παραπέμπει στον υβριστικό χαρακτηρισμό «Palio Pou@@@s».
Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, η Καρολάιν μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε ότι είχε εγκλωβιστεί σε μία κακοποιητική σχέση με την τραγική κατάληξη της 11ης Μαΐου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time