Μπορεί τα καταγεγραμμένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα να υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα στη χώρα μας, από 54 σε 121, αλλά το πρόβλημα με την εν λόγω μετάλλαξη και την αυξημένη κατά 50% - 70% μεταδοτικότητά της, σε σχέση με την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Άλφα, είναι πολύ μεγαλύτερο, τουλάχιστον για δύο περιοχές της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, μπορεί τα καταγεγραμμένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα να αυξήθηκαν αισθητά στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 29 σε 58, όμως η αύξηση την οποία σημείωσαν τα κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης στην Αττική ήταν, αυτή τη φορά, εκθετική, καθώς τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα εκτινάχθηκαν κυριολεκτικά και... πενταπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, από 8 σε... 39.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης, το οποίο κατέγραψε την Παρασκευή... 73 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ενώ η ίδια Περιφερειακή Ενότητα είχε καταηράψει την Πέμπτη τα 3 πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα. Ερώτημα προκύπτει, λοιπόν, για την έκρηξη των ημερησίων καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στο Ρέθυμνο της Κρήτης, καθώς, εάν αυτή οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα, αυτό σημαίνει ότι η Κρήτη θα γνωρίσει τη δεύτερη μετά το Ηράκλειο Περιφερειακή Ενότητά της, η οποία θα αποτελεί πλέον πηγή καταγραφής κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα...

Υπενθυμίζεται ότι ανησυχία υπάρχει επίσης για τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει καταγράψει 5 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ στη Λέσβο, με 4 κρούσματα, και στην Πάρο, με 2 κρούσματα, η κατάσταση δείχνει να παραμένει, προς το παρόν ελεγχόμενη.