Οι αναρτήσεις της μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook κατά του εμβολιασμού είχαν ως αποτέλεσμα να… «πέσει καμπάνα» από τον ιατρικό σύλλογο Λάρισας.
Ο λόγος για γυναίκα γυναικολόγο της περιοχής η οποία ανήρτησε status, το οποίο κατέβασε αμέσως μετά τις έντονες αντιδράσεις.
Έγραφε: «Πείτε όχι στον εμβόλια κατά του Covid-19, μεγάλες παρενέργειες!!!»

Μάλιστα η ίδια σημείωνε πως υπάρχουν θεραπείες για τον κοροναϊό, οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, η γυναικολόγος μιλούσε για πολλούς νεκρούς στη χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και έλεγε στον κόσμο να «είναι γενναίος» σημειώνοντας πως «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια». Έκλεινε δε λέγοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση» και πως... «η Γη φτάνει για όλους».

Η στάση της, καθώς και τα όσα είχε τότε υποστηρίξει, είχαν προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, που την κάλεσε να απολογηθεί στο πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Η γυναικολόγος απολογήθηκε στις 10 Ιουνίου, ενώ στις 16 Ιουλίου εκδόθηκε η απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε «πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 παρ. 9 και 10, καθώς και του άρθρου 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, ήτοι για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας με μη τεκμηριωμένες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα».

Στην απολογία της η γυναικολόγος ισχυρίστηκε πως έχει κάθε δικαίωμα να γράφει στο Facebook ό,τι εκείνη πιστεύει και θεωρεί σωστό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου «Τα όσα ισχυρίστηκε στην ανάρτηση της είχαν επιπτώσεις και στον νομό Λάρισας αλλά και ευρύτερα γιατί τη σελίδα της την είδαν άτομα απ’ όλη τη χώρα. Ο κόσμος να συνεχίσει να εμβολιάζεται και να μην επηρεάζεται από κανέναν. Το εμβόλιο θα μας επιστρέψει στην κανονικότητα και στην ελευθερία».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, προκειμένου να ενισχύσει τον εμβολιαστικό αγώνα προχώρησε χθες και σε μια συμβολική κίνηση, καθώς η 15,5 ετών κόρη του μετά από δική της απόφαση θέλησε να εμβολιαστεί και να είναι η πρώτη έφηβος που εμβολιάστηκε στη Λάρισα.