Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακιστέος.

Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από καταγγελίες τριών συναδέλφων του σε βάρος του.

Ο ίδιος κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτικη ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης. Η μεταγωγή του αναμένεται να γίνει αύριο.

Το υπόμνημά του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε καταθέσει δια του συνηγόρου του, πολυσέλιδο υπόμνημα στις εισαγγελικές αρχές, αρνούμενος τις καταγγελίες σε βάρος του. Ο ηθοποιός είχε υποστηρίξει ότι «ουδέποτε άσκησε βία, ψυχολογική και σωματική» κατά τη διάρκεια της «έντονης ερωτικής του ζωής». Ουσιαστικά, ο γνωστός ηθοποιός επιχείρησε να αντιστρέψει τις καταγγελίες σε βάρος του εμφανίζοντας τις καταγγέλλουσες ως επιθετικές προσωπικότητες, που είτε επέμεναν να συνευρεθούν μαζί του είτε χρησιμοποιούσαν με το χειρότερο τρόπο τη γυναικεία τους φύση προκειμένου να αποσπάσουν ένα ρόλο. Βέβαια, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κατέληξε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρωταγωνιστή.

Οι καταγγελίες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ερευνάται για τρεις καταγγελίες σε βάρος του, εκ των οποίων η πρώτη η οποία αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Στην υπόθεση του 2010, η νεαρή τότε ηθοποιός φέρεται να τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο καθώς της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν ο ηθοποιός είχε συναντήσει την καταγγέλλουσα για επαγγελματικούς λόγους .Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.