Σοκ, θλίψη, οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι αλλεπάλληλες ανθρωποκτονίες που τους τελευταίους μήνες συγκλονίζουν τη χώρα, με τα θύματα να είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες.

Η τελευταία στυγερή δολοφονία σημειώθηκε χθες το πρωί, σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Λάρισας, όταν 54χρονος ταξιτζής άδειασε έναν ολόκληρο γεμιστήρα πάνω στη 43χρονη σύζυγό του, Μαρία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι της έριξε και χαριστική βολή στο κεφάλι ενώ, λίγη ώρα πριν τη σκοτώσει εν ψυχρώ, φώναξε: «Έτσι καθαρίζουμε τις δουλειές μας στη Μάνη».

Η νέα συζυγοκτονία σημειώθηκε μέσα στην ταβέρνα του αδελφού της 43χρονης γυναίκας, στην περιοχή της Σωτηρίτσας, όπου η άτυχη μητέρα 3 παιδιών εργαζόταν τις τελευταίες ημέρες. Το ζευγάρι που είχε τρία παιδιά, δύο αγόρια ηλικίας 24 και 12 ετών και μία κόρη ηλικίας 19 χρόνων, ήταν σε διάσταση και ήδη είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες διαζυγίου. Ο 54χρονος είχε παντρευτεί τη γυναίκα του όταν εκείνη ήταν μόλις 18 ετών.

Ζούσαν στην Αθήνα αλλά το τελευταίο διάστημα η 43χρονη, μαζί με τα τρία της παιδιά, είχε πάει στη Λάρισα, λόγω ασθένειας του αδελφού της, προκειμένου να βοηθήσουν στο μαγαζί που διατηρούσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα είχε επισκεφτεί δικηγόρο στην περιοχή και όταν το πληροφορήθηκε αυτό ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της πήγε και ο ίδιος στη Λάρισα.

Τι έγινε μια ώρα πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα

Μία ώρα πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα, περίπου στις 9.30 το πρωί, ο 54χρονος πήγε στην πόλη ζητώντας να συναντήσει το δικηγόρο που όμως δεν ήταν στο γραφείο του. Στη συνέχεια τον κάλεσε τηλεφωνικά, αλλά δεν προέκυψε κάποια συνάντησή τους ή άλλη επικοινωνία μεταξύ τους.

Αποφασισμένος μετά γι’ αυτό που είχε στο μυαλό του, έφτασε στη Σωτηρίτσα όπου εισέβαλε στην ταβέρνα και με ένα περίστροφο παλαιού τύπου πυροβόλησε την εν διαστάσει σύζυγό του τουλάχιστον 8 φορές σε διάφορα σημεία του σώματός της. Η γυναίκα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεοντάρη, δέχτηκε «βολές σε καίρια σημεία στο θώρακα, αλλά και μια βολή στο κεφάλι από περίστροφο», Όπως τόνισε η ίδια, για τη βολή στο κεφάλι του θύματος εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για «χαριστική βολή».

Ακούστηκαν πυροβολισμοί στην κουζίνα

Πελάτης της ταβέρνας που ήταν μπροστά στη δολοφονία ανέφερε ότι ο συζυγοκτόνος εμφανίστηκε στο μαγαζί και τον ρώτησε πού βρίσκεται η γυναίκα του. Πήγε στην κουζίνα και σε λίγο ακούστηκαν πυροβολισμοί. Βγαίνοντας απευθύνθηκε στον ίδιο πελάτη λέγοντάς του: «Πάρτε την αστυνομία και ειδοποιήστε ότι σκότωσα τη γυναίκα μου». Ο άνθρωπος τον ρώτησε «γιατί το έκανες ρε;» κι εκείνος ατάραχος απάντησε: «Στη Μάνη έτσι καθαρίζουμε τις δουλειές μας». Ο συζυγοκτόνος επιχείρησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και αφοπλίστηκε.

Στη συνέχεια, με πρωτοφανή ηρεμία κάθισε έξω από την ταβέρνα, και γύρω στις 10:30 το πρωί τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία και ανέφερε τι είχε κάνει. Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Ανακριτικού Μεγάρου. Αυτό που σχολίαζαν οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν η εντυπωσιακή ψυχραιμία του, τις πρώτες ώρες μετά τη φρικτή δολοφονία της γυναίκας του. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λάρισας και στη συνέχεια στον ανακριτή. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Το ζευγάρι είχε καβγαδίσει έντονα 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Σωτηρίτσας, Βασίλης Λέτσιος, την προηγούμενη ημέρα το ζευγάρι καβγάδισε έντονα και η 43χρονη ζήτησε από το δράστη να φύγει. «Αφού είμαστε να χωρίσουμε, φύγε από δω, από το πατρικό μου» φέρεται να του είπε, ενώ του έστειλε και εξώδικο μέσω δικηγόρου για διαζύγιο.

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας: «Είμαστε σοκαρισμένοι, όλος ο κόσμος εδώ είναι σοκαρισμένος…» είπε στο larissanet.gr. «Τη Μαρία την ξέραμε από μικρή, τη γνωρίζαμε ως συγχωριανοί. Στη συνέχεια παντρεύτηκε και έφυγε για την Αθήνα…».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time