Sportday Weekend (Σχόλιο:Χελάκης,Αλεξανδράτος,Σόμογλου,Σαρίδης,Γουλής,Αρναούτογλου,Γρομητσάρης)
Sportday Weekend (Σχόλιο:Χελάκης,Αλεξανδράτος,Σόμογλου,Σαρίδης,Γουλής,Αρναούτογλου,Γρομητσάρης) Δημοσθένης Καρμοίρης
Πετρος_Φιλιππιδης
Ελλάδα

Οι δέκα μαρτυρίες που «καίνε» τον Πέτρο Φιλιππίδη - Καταγγελίες για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία

Εκτός από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν το γνωστό ηθοποιό για βιασμό και απόπειρα βιασμών, άλλοι επτά μάρτυρες, γυναίκες και άνδρες, κατέθεσαν στην ανακρίτρια περιστατικά κακοποίησης

Δέκα είναι οι μαρτυρίες που «καίνε» τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον οποίον κατηγορούν για σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική, ακόμη και σωματική βία!

Εκτός από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν το γνωστό ηθοποιό για βιασμό και απόπειρα βιασμών, άλλοι επτά μάρτυρες, γυναίκες και άνδρες, κατέθεσαν στην ανακρίτρια περιστατικά κακοποίησης.

Στις καταθέσεις τους αναφέρεται μια πανομοιότυπη κακοποιητική συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν μαζί του. Περιστατικά που έλαβαν μέρος από το 2008 έως και το 2014. Στις καταθέσεις υπάρχουν και άτομα που έζησαν ως αυτόπτες μάρτυρες τα περιστατικά βίας.

Οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί, που τον καταγγέλλουν για βιασμό και απόπειρες βιασμών, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα εφιαλτικά, όπως ισχυρίζονται, έζησαν στα χέρια του ηθοποιού.

Η πρώτη γυναίκα τον είχε επισκεφθεί το 2008 στο θέατρο «Ήβη» για επαγγελματικό ραντεβού. Είναι η ηθοποιός που τον καταγγέλλει για βιασμό και όπως ισχυρίζεται της επιτέθηκε μέσα στο θέατρο και τη βίασε!

Δύο χρόνια αργότερα, το 2010, μία άλλη γυναικά καταθέτει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα το θέατρο «Μουσούρη». Όπως κατέθεσε είχε συμφωνήσει να πάρει ρόλο στο θεατρικό έργο που ανέβαζε εκείνη την εποχή ο ηθοποιός και προσπάθησε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει, όμως την απείλησε ότι αν μιλήσει θα την κατέστρεφε επαγγελματικά.

Η τρίτη καταγγελία αφορά σε απόπειρα βιασμού που έγινε το 2014. Η κοπέλα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, προσπαθούσε να βρει δουλειά και έτσι συνάντησε τον ηθοποιό. Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφέρθηκε, όπως κατέθεσε, να τη μεταφέρει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του μετά από το επαγγελματικό ραντεβού τους, όπου και επιχείρησε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου.

petrosfilipidis-2-1

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, που μετρά ήδη 24 ημέρες στη φυλακή, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουαρίου, όταν τρεις συνάδελφοί του, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, με αναφορά τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) τον κατήγγειλαν για ασελγείς πράξεις, λεκτική και ψυχολογική βία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις ηθοποιοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για την εμπειρία τους (αφού οι δικέςτους υποθέσεις έχουν παραγραφεί). Οι καταγγελίες αυτές έγιναν η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να ακολουθήσουν κι άλλες καταγγελίες για βιασμό και απόπειρα βιασμών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, πράγμα το οποίο αγνοούσε. «Θα μπορούσα να πω “όχι” και να μην καταθέσω αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου κάτι τέτοιο. Κατέθεσα αυτά που έχω στην ψυχή μου αυτά τα 30 χρόνια που γνωρίζω τον Πέτρο Φιλιππίδη» είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά. Ο ίδιος είπε ότι δεν «έκαψε» τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Είπα την αλήθεια. Αυτά που έχω αντιληφθεί στις συνεργασίες μου και με αυτόν αλλά και αυτά που μου είπαν φίλες μου με τις οποίες συνεργάστηκα πολλά χρόνια», τόνισε.

Η πληγωμένη σύζυγός του Ελπίδα τον στηρίζει - Παρούσα στα επισκεπτήρια

Η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου δεν έχει εγκαταλείψει τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ήταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του στην Ευελπίδων και περίμενε την απόφαση. Κατέρρευσε όταν άκουσε την απόφαση για προφυλάκιση του ηθοποιού.

Είναι αυτή που δεν χάνει επισκεπτήριο προκειμένου να συναντήσει το σύζυγό της και να τον εμψυχώσει. Έχει κλείσει τα αυτιά της και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πώς θα αποφυλακιστεί. Μάλιστα ήταν μάρτυρας υπεράσπισής του, υποστηρίζοντας πως μία από τις καταγγέλλουσες είναι εκείνη που «κυνηγούσε» τον ηθοποιό, ότι η δεύτερη ψεύδεται και πως η τρίτη δεν θυμάται τα καθίσματα του αυτοκινήτου και τον τρόπο κλειδώματος.
ninou2-3


Όσον αφορά στην καταγγελία για βιασμό στο θέατρο «Ήβη» το 2008, η Ελπίδα Νίνου κατέθεσε ότι: «Η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον σύζυγό μου. Μία ηθοποιός μου είχε πει ότι σε ένα τραπέζι που έγινε με αφορμή μια βάπτιση, στο οποίο είχε παρευρεθεί ο σύζυγός μου μαζί με τον γιο μας και η καταγγέλλουσα, είδε την τελευταία να κλαίει στις τουαλέτες και όταν την ρώτησε τι είχε, εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στο σύζυγό μου “εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”».

Για τη δεύτερη καταγγέλλουσα, η Ελπίδα Νίνου φέρεται να καταθέτει μεταξύ άλλων: «Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα και την καταγγελία εις βάρος του συζύγου μου, θέλω να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί ένα ψέμα για να μπει στον χώρο, δηλαδή ότι είναι ανιψιά του δικηγόρου μεγαλομετόχου καναλιού καθώς επίσης ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο σύζυγός μου εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με μεγαλομέτοχο του καναλιού την έκοψε από δύο σίριαλ του εν λόγω καναλιού, στα οποία, κατά τους ισχυρισμούς της, είχε επιλεγεί να εργαστεί ως ηθοποιός, καθώς ενώ ισχυρίζεται ότι είχε αυτόν τον συγγενικό
 δεσμό με τον προσωπικό δικηγόρο του μεγαλομετόχου, δε χρησιμοποίησε αυτή τη γνωριμία απευθείας για να βρει δουλειά αλλά απευθύνθηκε στον σύζυγό μου ισχυριζόμενη, όπως η ίδια αναφέρει, ότι μπήκε από την πίσω πόρτα του θεάτρου και όχι από μπροστά».

Για την τρίτη καταγγέλλουσα, η κυρία Νίνου φέρεται να κατέθεσε: «Ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα θέλω να αναφέρω ότι δεν τη γνωρίζω, θέλω όμως να πω ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου που είχαμε τότε και ήταν ένα μαύρο τζιπ ήταν μαύρα και όχι ανοιχτόχρωμα όπως αναφέρει στην κατάθεσή της. Όταν, δε, κλειδώνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από αυτό, δεν μπορεί όμως κάποιος άλλος να ανοίξει την πόρτα από έξω και να μπει σε αυτό. Το κλείδωμα δε του αυτοκινήτου γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται καμιά ενέργεια του οδηγού». Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών η χορογράφος σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη άλλαξε το προφίλ της στο Instagram. Πλέον ο λογαριασμός της είναι ιδιωτικός και κανείς δεν μπορεί να τον δει αν δεν τον έχει η ίδια πρώτα αποδεχτεί.

Πρόβες πίσω από τα κάγκελα

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αφού κατέληξε στο έργο που θα ανεβάσει στις φυλακές Τρίπολης έχει ξεκινήσει ήδη τις πρόβες με τη θεατρική ομάδα που έστησε μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
filipidis-


Πληροφορίες αναφέρουν πως η θεατρική παράσταση θα έχει σχέση με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η θεατρική ομάδα που έστησε ο Λιγνάδης αποτελείται από δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής ιστιοπλοΐας Τριαντάφυλλος Αποστόλου που κατηγορείται για το βιασμό της τότε 11χρονης πρωταθλήτριας της ιστιοπλοΐας.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής περιμένει ακόμη την απάντηση του Πέτρου Φιλιππίδη, για το αν θα συμμετάσχει στην παράσταση, αφού δεν τον έχει πείσει ακόμη.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ