Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Κάζα στα Βίλια Αττικής, που, ωστόσο, βρίσκεται σε ύφεση.

Όπως δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Χρήστο Μυτιλινιό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η φωτιά είναι ελεγχόμενη, ενώ τόνισε πως στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Ειδικότερα, επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μηχανοκίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής.

Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛΑΣ, ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δυνάμεις και στην πυρκαγιά της 16ης Αυγούστου

Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 σε δασική έκταση στα Βίλια, επίσης συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως για τη διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Εμπρησμό καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Από την πλευρά τους, κάτοικοι της περιοχής και αρχές καταγγέλλουν ότι η φωτιά προήλθε από εμπρησμό.

Κι αυτό, διότι στην παλιά Εθνική Οδό Βιλίων – Θηβών, υπήρχαν δύο εστίες σε απόσταση 200 μέτρων, κάτι που, όπως λένε, δεν δικαιολογείται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «MEGA».