Στις φυλακές Τρίπολης παραμένει από τις 27 Ιουλίου, δηλαδή εδώ και 40 μέρες, ο Πέτρος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες σε βάρος συναδέλφων του. Οι καταγγελίες για το πρόσωπό του ήταν περισσότερες, αλλά τα αδικήματα για τα οποία τον κατηγορούσαν είχαν παραγραφεί.

Η αρχή είχε γίνει από την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που κατήγγειλαν τον ηθοποιό στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι υποθέσεις τους δεν ακολούθησαν τη νομική οδό γιατί έχουν παραγραφεί. Ο ηθοποιός από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και άρχισε και το τσουνάμι των καταγγελιών, έζησε μια πραγματική αποκαθήλωση. Είδε μια επιτυχημένη καριέρα 35 χρόνων να γκρεμίζεται.

Διαγράφεται από την ταινιοθήκη

Σύμφωνα με το «Βήμα», ο πρωταγωνιστής «διαγράφεται» και από την ταινιοθήκη των καναλιών, τα οποία πήραν από κοινού την απόφαση να μην ξαναπροβάλουν παραγωγή στην οποία συμμετέχει ο γνωστός ηθοποιός.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης «τελειώνει» από την ελληνική τηλεόραση. Μετά την απομάκρυνσή του από τη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» «διαγράφεται» και από την ταινιοθήκη των καναλιών.

Οι σειρές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει δεν έπαψαν ποτέ να καλύπτουν μέρος του προγράμματος των ελληνικών καναλιών. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση είναι οριστική και η ελληνική τηλεόραση τον «διαγράφει», μέχρι τουλάχιστον να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα έχει και έσοδα από την τηλεόραση, αφού και στις επαναλήψεις έπαιρνε δικαιώματα. Μια συνέπεια όμως που δεν θα πληρώσει μόνο ο ίδιος ο ηθοποιός, αλλά και όσοι συνάδελφοί του συμμετείχαν σε κάθε είδους παραγωγή (θεατρική, κινηματογραφική, τηλεοπτική) στην οποία είχε πάρει μέρος ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφού θα χάσουν και αυτοί έσοδα από τις επαναλήψεις. Σε μια εποχή μάλιστα που λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό μόνο ανθηρά δεν είναι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time