Στην εξιχνίαση νέας υπόθεσης, που αφορά σε τηλεφωνικές απάτες, με θύματα ηλικιωμένους και πρόσχημα την υποτιθέμενη εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται ως μέλος συμμορίας.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για έναν 35χρονο Βούλγαρο, που συνελήφθη την ώρα που μετέβη στο σπίτι 85χρονης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ως αντάλλαγμα για να αποφύγει η κόρη της παθούσας τις νομικές συνέπειες από τη δήθεν εμπλοκή της σε τροχαίο με υποτιθέμενο θύμα ένα ανήλικο.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική κλήση στην ηλικιωμένη από δύο συνεργούς του 35χρονου, που προσποιήθηκαν η μεν γυναίκα την κόρη της ηλικιωμένης και ο δε άνδρας τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράση της συμμορίας φαίνεται πως χρονολογείται από τον περασμένο Ιούλιο και ενοχοποιείται για την απάτη εις βάρος μίας ακόμη ηλικιωμένης, από την οποία τα μέλη της απέσπασαν 17.000 ευρώ.

Ο 35χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών του και την τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες απάτες.