Με τον κορυφαίο Έλληνα πρώην μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής Ελλάδος, Δημήτρη Παπανικολάου θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου προχώρησε πρόσφατα σε μία πολύ γενναία, κοινωνικά χρήσιμη και ριζοσπαστική κίνηση, με την οποία κατάφερε μία καίρια “γροθιά” στο κοινωνικό στίγμα και τις παρωχημένες σχετικές προκαταλήψεις. Ο μεγάλος αυτός αθλητής και σπουδαίος άνθρωπος δημοσιοποίησε, μέσω του Instagram, ότι ο ίδιος έχει διαγνωσθεί εδώ και 2,5 χρόνια με στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ, συνεπώς βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος κάλεσε τον Δημήτρη Παπανικολάου σε συνάντηση, προκειμένου να του προτείνει την ανάληψη δράσεων επικοινωνίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το σύνδρομο Άσπεργκερ και το φάσμα του αυτισμού.

Σημειώνεται ότι περίπου 250.000 οικογένειες στη χώρα μας έχουν κάποιο μέλος τους στο φάσμα του αυτισμού.