Ιδιαίτερα σκοτεινό παρελθόν φαίνεται πως είχε ο 40χρονος Κώστας Μοίρας, ο οποίος την Τετάρτη, στο Ροδίνι της Ρόδου, έστησε καρτέρι και δολοφόνησε εν ψυχρώ την πρώην σύντροφό του, φιλόλογο Δώρα Ζαχαριά, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του κι έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο Μοίρας είχε κακοποιήσει και εκβιάσει όλες τις γυναίκες με τις οποίες είχε σχέση. Μάλιστα, με την ίδια καραμπίνα που σκότωσε την 32χρονη εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής είχε απειλήσει και την πρώην σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει ένα παιδί, ενώ για την πράξη του αυτή είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια έως ότου πάψει να ενοχλεί την πρώην σύζυγό του.

Μετά το χωρισμό του ο δολοφόνος και αυτόχειρας είχε συνάψει σχέση με 40χρονη σήμερα γυναίκα, παλιά συμμαθήτριά του, που κατέληξε να ζητήσει την προστασία της Δικαιοσύνης. Μόλις πρόσφατα, εξάλλου, είχε ολοκληρωθεί προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών στη 40χρονη. Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση είναι ότι η πρώην σύντροφος του Μοίρα, σύμφωνα με το δικηγόρο της Βασίλη Μπέη, έψαχνε να βρει την άτυχη Δώρα για να την προειδοποιήσει για τον άνθρωπο που είχε δίπλα της, ωστόσο δεν τα είχε καταφέρει.

«Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»

Ο δράστης και αυτόχειρας καταγόταν από τη Λακωνία και είχε γεννηθεί στην Αθήνα, όπως και τα δύο αδέλφια του. Στη συνέχεια η οικογένεια μετεγκαταστάθηκε στο «νησί των ιπποτών». Εκεί ο 40χρονος εργαζόταν ως τεχνίτης (κατασκευές αλουμινίου). Πριν από χρόνια, εξαιτίας ενός ατυχήματος με όπλο σε κυνήγι, είχε χάσει την όρασή του για διάστημα δύο ετών, κάτι που, σύμφωνα με τους γείτονές του, είχε επηρεάσει αρνητικά τη συμπεριφορά του. Με την 32χρονη Δώρα διατηρούσε σχέση από τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ αποφάσισαν να ζήσουν μαζί τον περασμένο Ιούλιο, οπότε -όπως αναφέρει το περιβάλλον της άτυχης κοπέλας- άρχισαν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους, την οποία διέκοψε η 32χρονη στα τέλη Αυγούστου. Όπως λέει η μητέρα της, ο 40χρονος τη ζήλευε και δεν την άφηνε να βγαίνει έξω.

«Της έλεγε “δεν θα βγεις έξω”. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει». Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Της λέω “το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει”. Μια μέρα με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει “μαμά, είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω”». Σύμφωνα με την ίδια, ο δράστης και αυτόχειρας δεν την άφηνε ούτε τηλεόραση να δει μόνη της. «Δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι», της έλεγε.

Άρχισε να τον καταλαβαίνει όταν αποφάσισε να μείνει μαζί του

Σύμφωνα με την ξαδέλφη του θύματος, η Δώρα άρχισε να καταλαβαίνει το χαρακτήρα του Μοίρα όταν αποφάσισε να μείνει μαζί του: «Όταν έμειναν μαζί, άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ διαφορετικές σε σχέση με πριν. Πήγα να δω το σπίτι τους και μου έλεγε “εγώ τη Δώρα την προσέχω”. Μετά από λίγο καιρό, μίλησα με τη Δώρα στο τηλέφωνο και μου είπε: “Μαρία, δεν μου τα λέει καλά, με πιέζει πολύ”».

Όπως συμπλήρωσε, «τις τελευταίες 4-5 ημέρες, η Ντόρα είπε στην αδελφή μου “σταμάτησε να με ενοχλεί, Ελένη” και η αδελφή μου της είπε “ύποπτο αυτό, Ντόρα”. Προχθές βγήκαμε με τη μητέρα της από το σπίτι και αυτός ήταν μέσα στο αμάξι του και μου λέει η μητέρα της ότι “αυτός μας παρακολουθεί” και εγώ της είπα “πρόσεχε, Κατερίνα, μη σου σκοτώσει το κορίτσι!”. Και η ίδια η Ντόρα μου είπε προ ημερών “Μαρία, θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις, όπως αυτές που βλέπουμε”».

Μία ημέρα πριν η Δώρα πέσει νεκρή από το όπλο του πρώην συντρόφου της, δήλωνε ανακουφισμένη στην καλύτερή της φίλη: «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς χώρισα», της είπε.