Στη χώρα μας αναμένεται να παραδοθεί σήμερα μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου Μόνικα Γκιους.

«Εκδίδεται την Πέμπτη 30/9 στην Ελλάδα ο εκζητούμενος με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης Ρουμάνος… για τη δολοφονία της 42χρονης συντρόφου του που βρέθηκε θαμμένη στην αυλή του σπιτιού τους στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας που κρατείται μετά την παράδοσή του στις Φυλακές του Άμστερνταμ όπως ανακοίνωσαν σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) οι Ολλανδικές Αρχές», ανέφερε σε ανάρτηση ο δικηγόρος του 39χρονου, Βασίλης Νουλέζας.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του 39χρονου επανέλαβε ότι ο Ρουμάνος δηλώνει αθώος και θα απολογηθεί για να βοηθήσει να βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας. «Είναι έτοιμος να απολογηθεί και να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας ώστε να βρεθεί ο ένοχος της φρικτής αυτής πράξης. Ας έχουμε υπομονή όλοι μας. Ο εντολέας μου δηλώνει αθώος», τόνισε ο Βασίλης Νουλέζας.

Να σημειωθεί ότι μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 42χρονης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες ότι ο 39χρονος κακοποιούσε την πρώην σύντροφό του.

Πριν από μερικές ημέρες ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του ισχυρίστηκε ότι είναι συγκλονισμένος. «Έφυγα στη Ρουμανία λόγω της σοβαρής ασθενείας της μητέρας μου. Θα απολογηθώ για την κατηγορία που άδικα μου αποδίδεται και θα αποδείξω την αθωότητά μου. Θα απαντήσω για όλα στη Δικαιοσύνη. Θα αποδείξω την αθωότητά μου. Ότι δεν είμαι ο δράστης του φριχτού εγκλήματος αυτού. Δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να σκοτώσω. Για την εξαφάνιση και το θάνατο της πρώην συντρόφου μου έμαθα από τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη. Δεν μπορώ ακόμη να το συνειδητοποιήσω. Λυπήθηκα πολύ, είμαι συγκλονισμένος», είχε πει ο 39χρονος.