Την οργισμένη αντίδραση της Ιωάννας Παλιοσπύρου προκάλεσε η αναφορά της δράστριας στο δικαστήριο ότι «η Ιωάννα ξέρει γιατί συνέβη όλο αυτό».

Σε νέα διακοπή της δίκης η Ιωάννα απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη. Η Ιωάννα πήγε και στάθηκε απέναντι από την κατηγορούμενη και άρχισε να της απευθύνει τα ερωτηματα που τοσο καιρό την βασανίζουν. Εκείνη ατάραχη και ψυχρή δεν απάντησε.

«Δεν θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις, ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις ναι παίζεις. Κοριτσάκι μου όπως μου έλεγες δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δεν θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτυλιστεί».

Ο αδελφός της Ιωάννας τότε παρενέβη και είπε σκρόφρα, φίδι, τολμάς και την κοίτας;

Όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει

Στη συνέχεια σε δήλωσή της η Ιωάννα Παλιοπύρου είπε:  «Θέλω να πω για αυτό πληροφορήθηκα ότι δήθεν εγω γνωρίζω το λόγο που μου επιτέθηκε ότι επειδή εκείνη τη στιγμή δεν είχα επαφη ακουστική και μου είχε κλείσει την επαφή ο αστυνομικός. Καλό θα ήταν να σταματήσεί να παίζει θέτατρο η κυρία, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε δεν η πρώτη φορα που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν τη κοινή γνώμη. Είναι προφανες ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δε υπάρχει ίχνος μεταμελειας. Πιστεύω πως όταν βγει απο τη φυλακή και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει».