Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί στις 11, ζήτησε κι έλαβε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιούς, η οποία βρέθηκε θαμμένη σε τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού της στην Άνω Πόλη Κυπαρισίας.

Ο 39χρονος έφτασε από την Ολλανδία στην Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σε εκτέλεση του εκδοθέντος Διεθνούς Εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Ήθελε να δικαστεί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πηγές, ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη σε Δικαστήριο του Άμστερνταμ όπου κρατήθηκε και του απαγγέλθηκε για αρκετές ημέρες η κατηγορία της Ανθρωποκτονίας με πρόθεση προκειμένου να δικαστεί εκεί.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ενώπιον του δικαστηρίου πως επιθυμούσε το συντομότερο δυνατό να εκδοθεί στην Ελλάδα σε εκτέλεση του Διεθνούς εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως θέλει να δικαστεί σε ελληνικό Δικαστήριο διότι το έγκλημα τελέσθηκε στην Ελλάδα και ότι δεν έχει νομικό παραστάτη στην Ολλανδία.

Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς το Φεβρουάριο και αφού μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κινητοποιήθηκαν συγγενείς της που δήλωσαν και επίσημα την εξαφάνιση. Η 42χρονη, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.

Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας δεν είχε βρεθεί κάτι, ενώ υπήρξε πληροφορία ότι μπορεί να την έχει σκοτώσει και να την έχει θάψει. Αστυνομικοί με συνεργείο άνοιξαν μάλιστα το βόθρο του σπιτιού, όπου φαινόταν να υπάρχει φρέσκο τσιμέντο και κάποια μπάζα, αλλά δεν είχαν βρει κάτι. Τελικά η γυναίκα βρέθηκε πριν λίγες μέρες τσιμετωμένη, σε εμβρυακή στάση στην αυλή του σπιτιού της.