Εντός της ημέρας αναμένεται το πόρισμα της ψυχιατρικής εξέτασης του 52χρονου που οδηγώντας ΙΧ, σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, μετά την απολογία του κατηγορούμενου, ανακριτής και εισαγγελέας ζήτησαν τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης, κάτι που αρχικά ο 52χρονος δεν δεχόταν, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά.

H υπερασπιστική γραμμή του άνδρα μένει σταθερή στη θέση ότι ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, δεν είχε επίγνωση του τι έκανε και που βρισκόταν. Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας επισημαίνει ότι από το συμβάν ο 52χρονος «δεν θυμάται τίποτα», υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος έκανε υπερβολική χρήση κορτιζόνης τις προηγούμενες μέρες, κάτι που του προκάλεσε το περιστατικό «μανιοκατάθλιψης» και τον οδήγησε στο να μην καταλαβαίνει τι πράττει.

Στην απολογία του ο 52χρονος επέμεινε στην αρχική του θέση, δηλαδή πως δε θυμάται τίποτα απ’ότι συνέβη. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «μία ώρα πριν το περιστατικό παρατηρήθηκε μία αλλόκοτη συμπεριφορά από τον 52χρονο. Ένας φίλος του αντιμετώπισε το εξής περιστατικό: ενώ τον συνάντησε, ο φίλος του καθόταν στη θέση του οδηγού στο δικό του αυτοκίνητο. Ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα και έκατσε πάνω του και πήγε να βάλει μπρος. Δεν είχε καμία επίγνωση των κινήσεών του, σε σημείο με βία να τον βγάλουν έξω. Ο άνθρωπος θυσίασε τη ζωή του για τους γονείς του, αλλά δεν είχε επηρεαστεί από αυτό».