«Εμφανίστηκε πολύ προκλητικά, εμφανίστηκε με το κεφάλι ψηλά αντί να έχει το κεφάλι της σκυμμένο γι’ αυτό που έχει κάνει. Έμενα μου έδινε την εντύπωση ότι χαιρόταν από το αποτέλεσμα αυτό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παπασπύρου, Απόστολος Λύτρας, απαντώντας στην ερώτηση για το αν η κατηγορούμενη έχει δείξει μεταμέλεια.

«Δεν έδειξε καμία απολύτως μεταμέλεια και μάλιστα και τη τελευταία στιγμή που ζήτησα από την Ιωάννα να μάθω αν έστω την τελευταία στιγμή, δηλαδή μες την αίθουσα της ζήτησε συγγνώμη, για τα μάτια του κόσμου όχι ότι θα άλλαζε κάτι, η απάντηση ήταν αρνητική και αυτό μπορώ να πω ήταν προκλητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας.

«Αυτά που είπε χθες η Ιωάννα πραγματικά ήταν φρικιαστικά. Τι να σας πω τώρα, ότι είπε ότι το αυτί της εξαφανίστηκε πηγαίνοντας 40 μέτρα απόσταση. Δηλαδή από εκεί που δέχτηκε το βιτριόλι μέχρι απέναντι στο φαρμακείο είχε χάσει το αυτί της, δεν υπήρχε! Ότι έχασε τα μαλλιά της, ότι έπεφταν τούφες! Ότι τα ρούχα της έλιωναν μαζί με το δέρμα της!», επισήμανε ο δικηγόρος της Ιωάννας εμφανώς συγκλονισμένος από τη χθεσινή περιγραφή της στο δικαστήριο.

«Είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υποστεί όλα αυτά με αυτό τον τρόπο να μη φοβάται; Να μη φοβάται τη συνέχεια; Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που νομίζει ότι η Ιωάννα θα συνεχίσει τη ζωή της χωρίς φόβο ακόμα κι όταν αποφυλακιστεί η κατηγορούμενη; Δεν υπάρχει αυτό», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν δύο πρόσωπα κλειδιά τα οποία στην περίπτωση που δεν είναι συνεργοί, δεν αποθάρρυναν την κατηγορουμένη να πράξει το έγκλημα, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Αυτά που αναφέρατε δεν είναι καταγεγραμμένα στη δικογραφία.

Δεν έχουν δώσει κατάθεση παρά αυτά τα ακούσαμε από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ να τα έχει πει κάποιος δικηγόρος που αναφέρει ότι εκπροσωπεί τον συγκεκριμένο και μας έχει σηκωθεί η τρίχα. Πως είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα να μην έχουν καταγράφει από την Αστυνομία ή από τις ανακριτικές αρχές και να τα ακούμε από διάφορα ΜΜΕ. Ότι του ζήτησε βιτριόλι, ότι του ζήτησε άλλοθι, ότι ήξερε ότι είχε έμμονη με την Ιωάννα, ότι είχε ακούσει ότι ήθελε να τη σκοτώσει».

«Και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ότι όλη η Ελλάδα έψαχνε να βρει τι έχει συμβεί, αυτός είχε αυτές τις πληροφορίες και δεν πήγε ούτε καν τότε μονός του στην Αστυνομία να πει ''ναι, εγώ έχω μια τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρω αν είναι η τάδε αλλά μου είχε ζητήσει βιτριόλι, ήξερα ότι έχει έμμονη με αυτή την κοπέλα''. Δηλαδή πραγματικά αδιανόητα πράγματα! Εγώ έχω ήδη ζητήσει από το δικαστήριο να κληθούν, θα υποβάλουμε το αίτημα γραπτώς και θεωρώ ότι το δικαστήριο θα τους καλέσει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς ποιο πιστεύει ότι θα είναι το χρονοδιάγραμμα της δίκης, ανέφερε: «Αρχές Δεκεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου θα τελειώσει. Είναι πολλοί οι μάρτυρες, είναι και μάρτυρες ειδικοί δηλαδή γιατροί οι οποίοι θα αναφερθούν στο ότι το βιτριόλι σκοτώνει! Θα το λέω και θα το ξαναλέω! Το βιτριόλι δεν τραυματίζει, το βιτριόλι σκοτώνει! Η τύχη της Ιωάννα ήταν ότι πήγε κατευθείαν στο φαρμακείο, διαφορετικά όλοι και οι γιατροί και η φαρμακοποιός είπαν ότι η Ιωάννα θα πέθαινε!».

Ερωτηθείς πότε θα καταφέρει να επιστρέψει σε μια κανονικότητα η Ιωάννα, ο κ. Λύτρας απάντησε: «Πολλά χρόνια μετά και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που προφανώς θα επιθυμεί η κοπέλα. Όλα τα νέα παιδιά, τα νέα κορίτσια σε αυτή την ηλικία σκέφτονται την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, το να δημιουργήσουν οικογένεια, να κάνουν παιδιά, έρωτες, ταξίδια η Ιωάννα δεν σκέφτεται τέτοια πράγματα. Η Ιωάννα σκέφτεται χειρουργεία, σκέφτεται θεραπείες, σκέφτεται επισκέψεις σε γιατρούς.

Μπορείτε να το διανοηθείτε ένας άνθρωπος να προγραμματίζει μόνο αυτά για τη ζωή του;».