Τα τελευταία λεπτά σήμανε συναγερμός για αγροτικό, με πινακιδες Μεσσηνίας, που έφτασε μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε μέχρι και η Αντιτρομοκρατική. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το όχημα απομακρύνθηκε αμέσως από γερανό της Τροχαίας.

Ο οδηγός, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη, φέρεται να φώναζε μέσα από το όχημά του πως θα ανατιναχθεί, ενώ μετέφερε στην καρότσα φιάλες υγραερίου. Να σημειωθεί ότι διεκόπη η κυκλοφορία μπροστά από το κτίριο της Βουλής και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την ΕΛΑΣ, ο οδηγός είναι ένας 58χρονος αγρότης που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το «μήνυμα» στην πόρτα

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, πάνω στην πόρτα του αγροτικού υπήρχε επιγραφή η «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα. Οι Τούρκοι κρατουν το σπίτι μου αιχμάλωτο».

Επίσης, πάνω στο όχημα αναγράφονταν, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές».