Ένα πρωτοφανές συμβάν συνέβη το βράδυ με την εισβολή πολυμελούς ομάδος οπλισμένων με ρόπαλα κουκουλοφόρων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν από την επίθεση, ευτυχώς ελαφρά, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας αυτής, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εισβολείς στους κοιτώνες των σπουδαστών. Οι εισβολείς απομακρύνθηκαν από το χώρο μετά από βολές στον αέρα με το υπηρεσιακό του πιστόλι του Αξιωματικού Υπηρεσίας της Σχολής.

Πιο συγκεκριμένα, βράδυ μπήκαν εισήλθαν παρανόμως στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, περίπου 20 άτομα, που φορούσαν κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες, κρατούσαν ξύλα, πέτρες και κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής, συμφώνως με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).

Οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί τόσο από τον Διοικητή της Ακαδημίας, όσο και από το βαθμοφόρο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ο οποίος εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας (ΑΥ). Τα δύο στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ έσπευσαν αμέσως στο σημείο, με σκοπό να προστατέψουν τους διαμένοντες σπουδαστές, καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τα συγκεκριμένα άτομα να απομακρυνθούν αμέσως και με ησυχία από τη Σχολή.

Αρχικώς, οι εισβολείς απομακρύνθηκαν ήσυχα από τις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη συνέχεια όμως, αιφνιδιαστικώς, ξαναμπήκαν με τον ίδιο τρόπο στον χώρο της Σχολής και στην προσπάθεια του Διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν και χτύπησαν και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ο οποίος προσπαθώντας να αμυνθεί, να απελευθερώσει τον Διοικητή της Σχολής και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικώς σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή, όπως σημειώνεται από το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Αμέσως στο σημείο του συμβάντος έφτασε όχημα της ΕΛΑΣ, ενώ ο Διοικητής και ο Α.Υ. μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

«Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε κάποιον από τους 62 σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας, ενώ επί του εξωτερικού προαυλίου βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια» καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.