Την επομένη των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου  στις οποίες η Νέα Δημοκρατία  συγκέντρωσε  22, 7% (που είναι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας της  από το 1974) έγραφα σε ένα μικρό σχόλιο στο facebook: “ Αν στο Μαξίμου και στην Συγγρού δεν αποφασίσουν να πάρουν ΑΜΕΣΩΣ μέτρα ανακούφισης του κόσμου κι αν δεν αλλάξουν αυτή την εξοντωτική φορομπηχτική πολιτική ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, τότε το 22,7% που τους έδωσαν (με πολύ βαριά καρδιά οι περισσότεροι) δεν θα το δουν σε εθνικές εκλογές ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα …”
    Δυο εβδομάδες μετά την αποδοκιμασία της Νέας Δημοκρατίας (και του ΠΑΣΟΚ ) από την πλειοψηφία των πολιτών, ήρθε ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός με μια μεγάλη έκπληξη. Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης αντικατέστησε τον κ. Γιάννη  Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.
    Ποιος είναι ο κ. Χαρδούβελης; Ένας τεχνοκράτης με «βαρύ» βιογραφικό και  σημαντικές ακαδημαϊκές περγαμηνές. Ταυτόχρονα, στο μυαλό όσων ασχολούνται έστω και υποτυπωδώς με τον δημόσιο βίο ο κ. Χαρδούβελης έχει συνδεθεί εδώ και αρκετά χρόνια με το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ της  Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Κώστα Σημίτη την περίοδο 2000-2004 και Διευθυντής του ίδιου γραφείου επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, σημαίνον στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας την πρώτη περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη (1996-2000). Υπήρξε λοιπόν   ο κ. Χαρδούβελης εκ των πρωτεργατών της οικονομικής πολιτικής της περιόδου κατά την οποία η χώρα οδηγήθηκε στα «βράχια». Και σήμερα καλείται πάλι αυτός να ανατάξει τα συντρίμμια της πολιτικής στην οποία και ο ίδιος ( για ένα μεγάλο χρονικό κομμάτι) ήταν συμμέτοχος.
    Με ένα τέτοιο «πολιτικό» βιογραφικό ο κ. Χαρδούβελης πολύ δύσκολα μπορεί να πείσει ότι είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα μπορέσει να (συν)αποφασίσει και να εφαρμόσει μέτρα ανακούφισης του κόσμου και να αλλάξει την εξοντωτική φορολογική πολιτική και μάλιστα άμεσα. Μόνο που οι δανειστές μας που προφανώς έδωσαν το «πράσινο φώς» για την υπουργοποίηση  του κ. Χαρδούβελη, δεν ενδιαφέρονται γι αυτό. Η τουλάχιστον δεν είναι αυτή η σημαντικότερη προτεραιότητα τους.
    Με λίγα λόγια, αν το Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκε ότι το μήνυμα των εκλογών ήταν  ότι στην θέση του κ. Στουρνάρα πρέπει  να έρθει ένας άλλος Στουρνάρας με διαφορετικό όνομα αλλά με την ίδια φιλοσοφία στην  άσκηση πολιτικής , τότε πολύ σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες  (γι αυτό) εκπλήξεις.
    ΥΓ: Όσο για τις υπόλοιπες μετακινήσεις, απομακρύνσεις και αντικαταστάσεις υπουργών από άλλους, ασφαλώς έχουν τη σημασία τους. Ορισμένες δείχνουν προς την σωστή κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση όμως  το κεντρικό μήνυμα δεν στάλθηκε από αυτές. Και δεν ήταν εκείνο που περίμεναν οι πολίτες