Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-10-23T203707_805
Ελλάδα

Δολοφονία στη Νέα Ερυθραία: Νέες μαρτυρίες για τον «σαμουράι» - «Ζούσαμε χρόνια με την τρομοκρατία»

Ο κατηγορούμενους παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Σοκαρισμένη είναι όλη η χώρα από το στυγερό έγκλημα που έλαβε χώρα στη Νέα Ερυθραία, όπου και 40χρονος σκότωσε και τραυμάτισε έναν ακόμη άνδρα, την ώρα που αυτοί εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, ο 40χρονος είναι πλέον κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα είναι, καθώς η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε στον 40χρονο και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

«Ο σατανάς με έβαλε να το κάνω»

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 40χρονος είχε εισαχθεί για νοσηλεία δύο φορές σε ψυχιατρικό ίδρυμα και υποστήριξε πως πυροβόλησε κατά των υπαλλήλων επειδή… του είχαν κάνει μάγια: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω!».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα και σπαθιά, ενώ στο χώρο βρισκόταν και η μητέρα του, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έπαιρνε κανονικά τη φαρμακευτική του αγωγή.

Oι ανατριχιαστικές του αναρτήσεις

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτει αναρτήσεις που έκανε ο δράστης στα δύο προφίλ που διατηρούσε στο Facebook. Μεταξύ άλλων, ανέβαζε φωτογραφίες με σπαθιά και μαχαίρια. Φαίνεται πως είχε «πλούσια» διαδικτυακή παρουσία και συνήθιζε να επιδεικνύει τα όπλα που είχε στη διάθεσή του: όπλα, ξίφη, αστέρια νίντζα.

Τι λένε οι γείτονες

Οι γείτονες του 40χρονου έκαναν λόγο για ένα άτομο που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα. Χαρακτηριστικά τα όσα τόνισε μάρτυρας, που είπε ότι ο δράστης έβγαινε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και πυροβολούσε ανδρείκελα που είχε κρεμάσει, ενώ κατά τις βόλτες του στη γειτονιά πυροβολούσε κάδους απορριμμάτων. «Βλέπαμε το άτομο αυτό που λάμπανε τα μάτια του περίεργα και ζούσαμε για χρόνια με μία τρομοκρατία. Τρέμαμε» είπε, με τη σειρά της, η μητέρα του τραυματία μηχανικού, ο οποίος, ευτυχώς, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. «Εγώ στην ταράτσα του σπιτιού μου που βλέπει στη δική του δεν έβγαινα ποτέ ούτε για να απλώσω ρούχα, ούτε τίποτα. Υπήρχε μία φοβία και όπως συζητήσαμε έτσι όλοι εδώ είχαν τα ίδια απέναντι, η κυρία εκεί, από την άλλη πλευρά. Είχαμε μια διαίσθηση ότι τα πράγματα δεν προχωράνε καλά, αλλά για δολοφονία δεν μπορούσαμε να υποψιαστούμε» συμπλήρωσε η ίδια.