Επεισόδια ξέσπασαν  στην Πατησίων, στο ύψος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Κουκουλοφόροι έστησαν  οδοφράγματα, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατησίων.

 Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, έπειτα από πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Στη διάρκειά τους, σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίσθηκαν 3 αστυνομικοί, ενώ έγιναν έξι προσαγωγές.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πορεία ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πυροσβεστήρες κατά αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση χημικών.

 Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνέβησαν το μεσημέρι στην περιοχή των Εξαρχείων όταν άτομα που έκαναν συγκέντρωση κατά της λήψης γενετικού υλικού από συλληφθέντες, επιτέθηκαν ξαφνικά σε αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και κοντάρια.

 Η αστυνομία έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε 5 προσαγωγές.

 Πορεία από αναρχικούς ενάντια στη λήψη DNA και στη Θεσσαλονίκη

 το μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη διαδικασία υποχρεωτικής λήψης γενετικού υλικού από υπόπτους, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα και στη Θεσσαλονίκη από αναρχικούς.

 Όπως λένε στα καλέσματά τους μεταξύ άλλων, «η υποχρεωτική λήψη DNA από τους κρατικούς μηχανισμούς είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς δημιουργεί διευρυμένη βάση γενετικών δεδομένων, φακελώνοντας πλήθος κόσμου. Αποκτάει έτσι αυξημένη δυνατότητα τρομοκράτησης αλλά και κατασκευής σεναρίων».

 Αυτήν την ώρα ξεκίνησε πορεία από την Καμάρα και κινείται μέσω της οδού Ιασωνίδου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.