Σοκαριστικές στιγμές έζησε ένας ηλικιωμένος άνδρας μέσα στο ίδιο του το σπίτι στη Χαλκίδα το βράδυ της Τετάρτης, καθώς έπεσε θύμα ληστών που κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με full face κουκούλες.

Οι δράστες δε πρόλαβαν να «ευχαριστηθούν» ό,τι πήραν, καθώς έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η υπόθεση εξιχνιάσθηκε, ενώ ακολούθησαν και συλλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα και συγκεκριμένα μία γυναίκα ως ηθική αυτουργός και δύο ακόμη άτομα ως φυσικοί αυτουργοί. Επίσης, διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα συνεργού τους.

Μετά από λεπτομερή έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στη Χαλκίδα την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, μεσημβρινές ώρες, η ηθική αυτουργός και ένας εκ των τριών φυσικών αυτουργών.

Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face και φορούσαν γάντια.  Ακόμη, εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα στην οικία του ηλικιωμένου και αφού τον ακινητοποίησαν, του απέσπασαν χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του και το κινητό του τηλέφωνο.

Έπειτα, μόλις απενεργοποίησαν τη συσκευή του σταθερού του τηλεφώνου, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Screenshot__131_

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, η ηθική αυτουργός είχε προσεγγίσει τον ηλικιωμένο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είχε καταφέρει να εκμαιεύσει πληροφορίες τόσο για τους χώρους της οικίας του, όσο και για διαθέσιμα χρηματικά ποσά που μπορεί να κατείχε, καθώς και τους τυχόν χώρους απόκρυψής τους.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε το όχημα, ιδιοκτησίας της δράστιδος και κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιας φύσεως αδικήματα. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης.