Απειλούσε να αυτοκτονήσει ο Τάσος Ξιαρχό μετά το σάλο που δημιούργησε προσβλητική ανάρτησή του στο Instagram, με την οποία σχολίαζε τα κιλά και τα ρούχα μιας κοπέλας, η οποία ανυποψίαστη ότι τη βιντεοσκοπεί διασκέδαζε σε μπαρ με μια φίλη της. Ο εκκεντρικός χορογράφος για αρκετές ώρες παρέμενε εξαφανισμένος, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Διαστάσεις θρίλερ 

Φιλικό του πρόσωπο το απόγευμα ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο νεαρός βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις θρίλερ όταν ο Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του κοντά στο πατρικό του, στο Μενίδι, και εξαφανίστηκε.

Γύρω στις 8 το βράδυ, ο νεαρός φαίνεται να έδωσε σημεία ζωής μέσω ενός βίντεο που ανέβασε για λίγο στο TikTok και στη συνέχεια το κατέβασε. Ωστόσο, χρήστες της εφαρμογής είχαν προλάβει να το αποθηκεύσουν. Στο μακροσκελές κείμενο που αποδίδεται στον Ξιαρχό, ο χορευτής μιλάει για την απόπειρα αυτοκτονίας του, ενώ (αν πράγματι ανήρτησε ο ίδιος το συγκεκριμένο μήνυμα) ρίχνει ευθύνες σε όσους τον… χλεύασαν, ξεχνώντας ίσως το πώς είχε ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία.

«Σήμερα προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Θέλει πολλά κότσια. Κατάλαβα πως η χαρά του κόσμου δεν είναι το να διορθώσουμε πράγματα αλλά να καταδικάζουμε. Για περίπου μια ώρα ήμουν αναίσθητος παρακαλώντας τα χάπια να μου πάρουν τη ζωή. Μέσα στους θάμνους… Δεν έχω κατάθλιψη. Αντιθέτως, είμαι ένας χαρούμενος τύπος που μεγάλωσε κακά στραβά αλλά τώρα κάνει πολλά καλά. Δυστυχώς, τα λίγα κακά βγαίνουν μπροστά. Αυτά προβάλει η τιβι και ο κόσμος. Ντρέπομαι που απέτυχα και κορόιδεψα ένα κορίτσι. Μα δεν ντρέπομαι που κάνω λάθη… Όταν αποφασίστε να στείλετε σε κάποιον την ευχή “Εύχομαι να πεθάνεις”, τότε να σκεφτείτε και να ζητήσετε αν όντως αξίζει. Όταν εσείς πράξετε λάθος, να εύχεστε κάποιος να σας χαϊδέψει την πλάτη και όχι να σας ευχηθεί να πεθάνετε. Η συγγνώμη φίλοι μου δεν είναι μόνο λόγια… Πολλοί θα πουν αυτός ψέματα έκανε για να τον λυπηθούν… κακοπροαίρετα… Όσο κατάπινα τα 50 χάπια… Έκλαιγα και την στιγμή που λιποθύμησα είδα πολλές ωραίες στιγμές. Για τέλος θα ζητήσω από τα πρωινά που έβγαιναν με ριγέ μπλούζες και χαμογελούσαν και αυτούς που έβαλαν το ριγέ σήμερα φωτογραφίζοντας το να αναλογιστούν το τι είναι να χλευάζεις και να δημιουργείς μίσος και φόβο αντί να μιλήσουν και να πουν τι θα έπρεπε να κάνουμε».

Πανελλήνια κατακραυγή

Λίγες ώρες πριν από την είδηση ότι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, η εταιρεία Nescafé είχε ανακοινώσει πως διέκοπτε τη συνεργασία της με το χορευτή εξαιτίας των σχολίων του. «Με λύπη είδαμε την πρόσφατη ανάρτηση του Tάσου Ξιαρχό στα προσωπικά του κοινωνικά δίκτυα.

Οι αξίες της μάρκας NESCAFÉ στηρίζονται στο σεβασμό και στο δικαίωμα της ιδιωτικότητας του κάθε ανθρώπου. H μάρκα NESCAFÉ Dolce Gusto δεν θα συνεχίσει τη συγκεκριμένη συνεργασία», ανέφερε η εταιρεία στο Twitter. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός χορευτής και influencer ανήρτησε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όπου σχολίαζε αρνητικά το βάρος μιας κοπέλας που καθόταν σε κοντινό του τραπέζι σε εστιατόριο, καθώς και τη ριγέ μπλούζα που επέλεξε να φορέσει. «Όταν ήμουν παιδί, άκουγα ένα πράγμα συνέχεια. Ότι όταν είσαι παχύς, δεν φοράς οριζόντια ρίγα. Κοιτάξτε», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Τάσος Ξιαρχό, ο οποίος έπειτα γυρνάει την κάμερα προς την κοπέλα και καταγράφει τις κινήσεις της, χωρίς, φυσικά, την άδειά της, προχωρώντας σε μία χυδαία δημόσια κίνηση bullying και body shaming.

Η συγγνώμη μετά την καταγραυγή 

Μετά την κατακραυγή που δέχτηκε στα social media, ο Τάσος Ξιαρχό επιχείρησε να ζητήσει «συγγνώμη» κάνοντας όμως τα πράγματα χειρότερα. Μέσα σε λίγη ώρα έχασε περισσότερους από 5.000 ακολούθους στο Instagram. Ο χορευτής λίγη ώρα αργότερα πήρε πληρωμένη απάντηση από τη Μαίρη, την κοπέλα την οποία χλεύαζε, μέσα από τη σελίδα της στα social media. Η ίδια αποκάλυψε την ταυτότητά της στο Twitter, ενώ δεν δίστασε να κοινοποιήσει και τα μηνύματα που αντάλλαξαν με το γνωστό χορευτή, μετά την απαράδεκτη κίνησή του να τη διαπομπεύσει δημόσια στο Instagram.

«Ευχαριστώ για το σχόλιο ότι είμαι χοντρή και δεν θα έπρεπε να φοράω ρίγες. Την επόμενη φορά να με κάνεις και ταγκ, μην είσαι μόνο εσύ ο σχολιαστής. Σε συγχωρώ γιατί ήσουν μεθυσμένος μαζί με την άλλη κοπέλα και προφανώς δεν έχεις όριο. Αν θες μπορώ να σου δώσω την μπλούζα που φορούσα σαν αδύνατος που είσαι να την φορέσεις και να την αναδείξεις καλύτερα από το χοντρό κορμί μου», ήταν το πρώτο της μήνυμα. Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα δέχτηκε προτάσεις από δικηγόρους να αναλάβουν δωρεάν, προκειμένου να καταθέσει μήνυση και αγωγή για το δημόσιο εξευτελισμό που υπέστη, καθώς, όπως η ίδια παραδέχτηκε, με 600€ μισθό και 400€ ενοίκιο δεν μπορεί να δώσει έκταση στο θέμα.

«Η συγγνώμη του Τάσου Ξιαρχό δεν με καλύπτει. Δεν είναι ειλικρινής. Αν ήθελε να απολογηθεί, θα μπορούσε να μου στείλει μήνυμα. Δεν σκέφτομαι να κινηθώ νομικά. Εγώ τηλεφωνήτρια είμαι σε μια εταιρεία. Το μοναδικό πράγμα που τον ρώτησα ήταν τι θέμα είχε; Δηλαδή τον έκανε να νιώσει καλύτερα; Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει στο εξωτερικό και έχει υποστεί μια τόσο πολύ άσχημη κατάσταση σε νεαρή ηλικία για τις προτιμήσεις που έχει; Γιατί το θύμα να γίνει θύτης; Δεν έχει νόημα», ήταν τα λόγια της Μαίρης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time