Για την πορεία της πανδημίας, την θεαματική αύξηση του κρουσμάτων, αλλά και το ζήτημα του εμβολιασμού μίλησε στο ΟPEN ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ειδικότερα,τόνισε χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε», απευθύνοντας έκκληση στο υπουργείο Υγείας να παρακάμψει τη γραφειοκρατία και να στείλει προσωπικό στα νοσοκομεία. «Ξεκινάμε σήμερα με μηδέν κλίνες ΜΕΘ», δήλωσε για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στα νοσοκομεία και σημείωσε ότι «σε όλες τις κλίνες της εντατικής υπάρχουν ανεμβολίαστοι».

Ο κ.Καπραβέλος επανέλαβε την πρόταση για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δίνοντας έναν τραγικό τόνο στην περίπτωση που αυτό δε γίνει. «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, υπογράμμισε πως είναι λάθος η συζήτηση σχετικά με τον αριθμό των τεστ που θα πρέπει να γίνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ, κάθε ημέρα χάνουμε 60 ανθρώπους κι εμείς τσακωνόμαστε για τα τεστ».

Τέλος, ανέφερε για τις νέες εισαγωγές πως τα κρούσματα που νοσηλεύονται με φόντο το τέταρτο κύμα της Covid- 19 είναι πιο βαριά.