Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες το βράδυ, μετά την πολύωρη απολογία του, ο 33χρονος προπονητής τένις των βορείων προαστίων που κατηγορείται για αποπλάνηση δύο ανήλικων αθλητριών, το 2015 και το 2020. Ο Χρήστος Δ. κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ φέρεται να παραδέχτηκε το λάθος του.

«Έκανα ένα λάθος»
, φέρεται να ισχυρίσθηκε για να προσθέσει ωστόσο ότι θέλει να πληρώσει για όσα έκανε, αλλά όχι για αυτά που του καταμαρτυρούν.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μετά από καταγγελία της μίας από τις δύο παθούσες, ο 33χρονος διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με δύο ανήλικα κορίτσια. Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με το κορίτσι που τον κατήγγειλε, η «σχέση» τους κράτησε δύο χρόνια, ενώ η δεύτερη που κατέθεσε σε βάρος του -και έχει ενηλικιωθεί πρόσφατα- είπε στους αστυνομικούς ότι ο προπονητής την αποπλανούσε από την ηλικία των 13,5 ετών και για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οι Αρχές κατέσχεσαν το laptop και τα κινητά του τηλέφωνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν τυχόν είχε προσεγγίσει και άλλες ανήλικες αθλήτριες.

Νοίκιαζε δίπλα στα γήπεδα

Ο προπονητής, που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης και προπονητής αθλητικού συλλόγου στα βορειοδυτικά προάστια, συνελήφθη την Παρασκευή. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του, ο Χρήστος Δ. είχε νοικιάσει σπίτι σε απόσταση 200 μέτρων από τα γήπεδα όπου έκανε τις προπονήσεις, στο οποίο μπαινόβγαιναν συχνά ανήλικες. «Ήταν ένα σοκ μεγάλο. Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα παιδάκι. Βλέπαμε κάποια παιδιά να μπαινοβγαίνουν αλλά πιστεύαμε ότι είναι από το τένις. Πολλές φορές τα έφερναν και οι γονείς τους, περίμεναν απ’ έξω», είπε γείτονάς του.

Ο δικηγόρος του 35χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, μετά την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του, δήλωσε ότι ο προπονητής «κατηγορείται για τρία κακουργήματα, τα δύο δεν υπάρχουν και η τρίτη κατηγορία είναι πλημμεληματική. Είχε μια σχέση με την πρώτη κοπέλα, από την ηλικία των 17 έως τα 21 έτη, δεν ήταν προπονητής της, δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση. Με την άλλη κοπέλα παραδέχεται ότι είχε σχέση, δεν ήταν προπονητής της. Το κορίτσι είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και η παράβαση είναι πλημμεληματική».

Ο προφυλακισμένος προπονητής βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν κατάχρηση ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ