Τη στιγμή που ο κοροναϊός «βράζει» στη Θεσσαλονίκη, έγινε πορεία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στην πόλη. Την ίδια στιγμή, μια παρέα στεκόταν έξω από έναν κινηματογράφο, και κρατούσε τα πιστοποιητικά. Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο, για να δημιουργθεί ένταση στο σημείο.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια πορείας αντιεμβολιαστών στη Θεσσαλονίκη. Όταν οι διαδηλωτές περνούσαν μπροστά από το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», μία μικρή ομάδα ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα κατά ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω, για την τελετή λήξης του φεστιβάλ κινηματογράφου.

Σύμφωνα με το thestival.g, αντιεμβολιαστές πέταξαν τρικάκια και έκανα χειρονομίες κατά των σινεφίλ, που περίμεναν για να δείξουν τα πιστοποιητικά τους. Επενέβη άμεσα η Αστυνομία και τα πνεύματα ηρέμησαν, χωρίς να προκληθούν επεισόδια.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό», ενώ νωρίτερα που συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της χρήσης μάσκας προστασίας ενώ έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο.

Λίγο μετά τις 18.00 άρχισαν να κινούνται στην οδό Παύλου Μελά και μέσω των οδών Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας και Λεωφόρου Νίκης θα καταλήξουν στον Λευκό Πύργο. Εκεί όπως έχουν προαναγγείλει θα ακολουθήσει γλέντι χωρίς «πιστοποιητικά υποταγής».

Στις εικόνες του thesstoday.gr, παρουσιάζονται κάποιοι συμμετέχοντες, που κρατούν εικόνες και σταυρούς. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η ελληνική σημαία, ενώ οι ύβρεις πάνε κι έρχονται.