Αντιμέτωπες με το εφιαλτικό σενάριο της νομιμοποίησης των εικονικών εμβολιασμών βρίσκονται οι Αρχές Ασφαλείας ύστερα από την εξάρθρωση του κυκλώματος στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας και τη διασταύρωση πληροφοριών ότι οι καταχωρίσεις στα ατομικά μητρώα των γιατρών -σε εκατοντάδες περιπτώσεις- δεν αναγνωρίζονταν από τους ίδιους.

Προς το παρόν, σύμφωνα με το ογκωδέστατο πόρισμα των 3.500 σελίδων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., έχει προκύψει ότι «πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 68 ψευδείς δηλώσεις εμβολιασμού» από την ομάδα των κατηγορουμένων στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ 10 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Καβάλας, που επίσης απέκτησαν τέτοια πιστοποιητικά από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Σκόπια, σε χρόνο μετά τον Αύγουστο του 2021, φαίνεται πως συνδέονται κατά κάποιον τρόπον με μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αγγελος Καμηλάρης, έπειτα από προσπάθειες τριών μηνών, έχουν χαρτογραφήσει την παράνομη δράση

 

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αγγελος Καμηλάρης, έπειτα από προσπάθειες τριών μηνών, έχουν χαρτογραφήσει τον τρόπο δράσης, το εύρος των συναλλαγών, τους «πυρήνες» των κυκλωμάτων σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία. Προ ημερών εντοπίστηκαν «αποτυπώματά» τους στην Κύπρο και τη Σουηδία, ενώ ελέγχεται η περίπτωση φαρμακοποιού στο Σουφλί που βεβαίωνε στο ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά rapid tests εργαζομένων από άλλα σημεία της επικράτειας.

Ωστόσο, οι έρευνες έχουν σχεδόν ατονήσει λόγω άρνησης των γειτονικών κρατών να συμβάλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είχε δημοσίως καταγγελθεί ότι στη βουλγαρική πόλη Σαντάνσκι, σε απόσταση 57 χιλιομέτρων από τις Σέρρες, η «ταρίφα» για την απόκτηση τέτοιου εγγράφου κυμαίνεται από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την ημερομηνία που ζητά ο ανεμβολίαστος, και πως διακινείται ακόμα και εν είδει παροχής σε πελάτες πολυτελών ξενοδοχείων και χιονοδρομικών κέντρων στο Μπάνσκο και το Παμπόροβο.

Κι όμως, έως σήμερα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις αστυνομίες των δύο χωρών. Αντίθετα, κατά τις ίδιες πηγές, ο τζίρος των πλαστογράφων έχει εκτοξευθεί, επειδή λειτουργούν ανεμπόδιστα εξασφαλίζοντας σε χιλιάδες ανεμβολίαστους γνήσια έγγραφα (και όχι πλαστά) με τα κανονικά τους στοιχεία. Το κόστος είναι χαμηλότερο αν ο ενδιαφερόμενος διατηρεί εταιρεία οποιασδήποτε μορφής στη Βουλγαρία ή ασφαλιστικό μητρώο (σ.σ.: είναι πολλοί τα τελευταία χρόνια), ενώ είναι πιο ακριβό όταν παραγγέλλεται από πολίτη τρίτης χώρας. Πάντως, κανένα εμπόδιο δεν θεωρείται ανυπέρβλητο για τους επιτήδειους, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία ελληνικών νοσοκομείων.

1_5

 

Στο κενό οι προσπάθειες για έλεγχο

«Όσους ελέγχους κι αν κάνουμε, από τη στιγμή που ο κάτοχος διαθέτει ένα τέτοιο έγγραφο, είναι αδύνατον να αμφισβητηθεί», αναφέρουν αστυνομικοί επιτελείς. Εξαιτίας αυτού, άλλωστε, ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων που ζητούν τώρα να εμβολιαστούν δεν μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία, αφού στα μητρώα τους, με τις αλχημείες που έχουν κάνει, λογίζονται ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Περαιτέρω, εκατοντάδες ευρωπαϊκά «Green Pass COVID» από κρατικά νοσοκομεία της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας βρέθηκαν από τα εποπτικά κλιμάκια στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, γεγονός που εγείρει υποψίες, όμως βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Σε σχετικές τους επισημάνσεις προς την ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι πολλοί διαθέτουν πιστοποιητικά από Βούλγαρους οικογενειακούς γιατρούς, αφού στη χώρα αυτή επιτρέπονται οι εμβολιασμοί σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία. «Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί ένα τέτοιων διαστάσεων φαινόμενο είναι να υποχρεωθούν όλοι ανεξαιρέτως να υποβάλλονται σε συνεχή διαγνωστικά τεστ», υπογραμμίζουν διευθυντές μονάδων COVID στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητα υψηλή» τη νόσηση εμβολιασμένων χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Εσχάτως, παρακολουθούνται επισταμένως και τουριστικά σημεία των Σκοπίων τα οποία επισκέπτονται Έλληνες με οργανωμένες εκδρομές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Καζίνο και λέσχες στη Γευγελή, πέραν του ότι επιτρέπουν ανεξέλεγκτα την είσοδο στον οποιονδήποτε, παρέχοντάς του πλήθος υπηρεσιών ψυχαγωγίας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα δοκιμάσει την τύχη του στη ρουλέτα, υποστηρίζεται πως πιστοποιούν και νοσήσεις από COVID-19 σε μη εμβολιασμένους, με αυθεντικά έγγραφα. Οι βεβαιώσεις αυτές είναι φτηνές και τις περισσότερες φορές εντάσσονται στα δελεαστικά πακέτα που προσφέρουν οι Σκοπιανοί επιχειρηματίες.