Η κυρία Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου εξέφρασε πριν μια εβδομάδα την επιθυμία της να εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Έτσι, ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος, ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία, προκειμένου να έρθει κινητή μονάδα εμβολιασμού στο απομακρυσμένο νησί.

Μάλιστα, η μονάδα έφτασε με σκάφος ενώ υπήρχαν άνεμοι ισχύος 6 μποφόρ. Το ταξίδι διήρκησε 4,5 ώρες λόγω του καιρού, ενώ κανονικά διαρκεί μιάμιση ώρα.

«Πήγαμε με το ταχυδρομείο, που πηγαίνει κάθε δεκαπέντε ημέρες στο νησί, με αρκετό καιρό, με τον γιατρό, τη νοσοκόμα και την εμβολιάσαμε. Όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού.

Ο κύριος Καραΐσκος μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως η κυρία Ρηνιώ με τον εμβολιασμό της στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας.

Πιο αναλυτικά, είπε: «Ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας απέναντι και στον εαυτό μας και στην κοινωνία, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους υγειονομικούς, που έχουν δώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μάχη για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε ακριβώς να αφήσουμε αυτή την ιστορία πίσω μας. Να θωρακίσουμε την υγεία μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη ζωή μας».