«Όταν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο προφανώς κάτι δεν πάει καλά και προφανώς ο συγκεκριμένος το είχε σύστημα και πρόγραμμα γιατί οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι συνολικά 9 βίντεο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας σχετικά με την υπόθεση Παναγιωτόπουλου.

Αναφορικά με το θέμα των αναρτήσεων ιδιωτικών στιγμών στο διαδίκτυο, ο κ. Λύτρας σημείωσε: «Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως αυτό το τσουνάμι βγήκε τώρα ενώ είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις εγώ ανέφερα καταρχήν μια κοπέλα η οποία ήταν μάλιστα σε ένα show αυτό με τα μοντέλα που της πήρανε φωτογραφίες, έκανε μοντάζ ο πρώην σύντροφος της και μάλιστα ανέβασε τα video και τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Έχουμε υποβάλει μήνυση και περιμένουμε να έρθει η δικάσιμος για το δικαστήριο».

«Η άλλη κοπέλα η οποία ήταν μάλιστα και σε έναν κομματικό φορέα, ήταν στέλεχος κομματικό όπου ο πρώην σύντροφος της για να την εκδικηθεί διέρρευσε video ερωτικού περιεχομένου και σε ανθρώπους από το πολιτικό κόμμα αλλά και στο πανεπιστήμιο που ήταν η κοπέλα. Το τρίτο είναι μια καταγγελία η οποία έχει γίνει εδώ και καιρό, μιλάμε για κάποιον ο οποίος είναι ας πούμε παρουσιαστής ή πανελίστας που ένα video ερωτικού πάλι περιεχομένου που είχε με τη συγκεκριμένη κοπέλα πήγε και το έδειξε στον επόμενο σύντροφο της κοπέλας θέλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο να την εκδικηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και να σας θυμίσω το σημερινό που ήρθα σε επαφή χθες με την καταγγέλλουσα που υπάρχει μια νέα καταγγελία για τον Παναγιωτόπουλο. Μια καινούργια καταγγελία ακριβώς όπως η προηγούμενη, δηλαδή για μια κοπέλα έχει διαρρεύσει ο συγκεκριμένος φωτογραφίες και videos σε sites που έχουν πορνογραφικό υλικό», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των θυτών, ο δικηγόρος απάντησε: «Θα μαθευτούν είναι σίγουρο αλλά καλό θα είναι να αναλάβει πρώτα η Δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν οι νόμοι γιατί και τώρα αυτό πάει να γίνει κακούργημα, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι και στο τέλος αλλάζουν οι νόμοι λες κι ο υπουργός Δικαιοσύνης κάθεται και παρακολουθεί τηλεοπτικές εκπομπές και με βάση την επικαιρότητα αλλάζουν οι νόμοι. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι σωστό! Υπάρχουν επιτροπές που αυτά θα πρέπει από πριν να τα έχουνε δει δηλαδή αφού συμβεί κάτι τρέχουμε μετά να αλλάξουμε συνέχεια το νόμο; Δε γίνεται έτσι, πραγματικά».

«Ήταν κακούργημα κάποτε, είναι πλημμέλημα και τώρα πια πάει να γίνει κακούργημα. Και ξέρετε κάτι, δημιουργεί και μια δυσπιστία στον κόσμο αυτό το μπρος-πίσω ανεξαρτήτως κυβέρνησης, ποιος έρχεται-ποιος φεύγει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με το να παραμείνει πλημμέλημα, επισήμανε: «Όταν υπάρχει μια πλημμεληματική ποινή αυτή δεν αποτρέπει το δράστη από το να κάνει αυτό το έγκλημα γιατί δεν φοβάται κάτι. Άρα ποιο το νόημα; Όταν σε μια νέα κοπέλα κάνεις αυτό το πράγμα αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι κάτι απλό. Εγώ με την χθεσινή κοπέλα που έκανε καταγγελία για τον Παναγιωτόπουλο χθες που ήρθα σε επαφή, η κοπέλα έκλαιγε μισή ώρα στο τηλέφωνο γι’ αυτό που της συμβαίνει. Δηλαδή αν έχετε εσείς μια κόρη θα θέλατε ο δράστης που κάνει ένα τέτοιο αδίκημα να τιμωρηθεί με μια πλημμεληματική ποινή, να πάει σπίτι του κατευθείαν και να το ξανακάνει;»

«Κακώς υπάρχει αυτή η ντροπή των γυναικών γι’ αυτό το θέμα. Να βγαίνουν να μιλάνε γιατί δεν ευθύνονται κάπου και εν πάση περιπτώσει τη σεξουαλική ζωή του καθενός μπορεί να τη χειριστεί όπως θέλει, δεν είναι κάτι προς ντροπή. Αλλά να το να δημοσιοποιήσει κάποιος χωρίς συγκατάθεση σου οποιοδήποτε τέτοιο υλικό αντιλαμβάνεστε ότι θα σε φέρει σε δύσκολη θέση», διαμήνυσε κλείνοντας.