Αισιόδοξος για τη μετέπειτα πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, παρά την τεράστια μεταδοτικότητα που εμφανίζει αυτό το διάστημα φάνηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τι επιφυλάσσει η Όμικρον

Συγκεκριμένα, ο ίδιος διευκρίνισε τον χρόνο που θα χρειαστούν τα μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του. Σε δηλώσεις του στον Status, έκανε λόγο για ένα φαινόμενο που δεν θα κρατήσει πολύ και ότι η εν λόγω μετάλλαξη είναι λιγότερο επικίνδυνη από άλλες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί προστατεύονται πλήρως από τις επιπτώσεις της.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι έχουμε στη χώρα 350 χιλιάδες άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και κινδυνεύουν να νοσηλευτούν αν νοσήσουν. «Αυτούς καθημερινά τους παρακαλάμε να κάνουν το εμβόλιο», υπογράμμισε. «Τώρα πρέπει η ελληνική κοινωνία να αποφασίσει αν θα κλειδαμπαρωθεί με κοινωνικό – οικονομικό κόστος για να αποφύγουμε να νοσήσουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν και να μην επιβαρυνθεί το Σύστημα Υγείας», τόνισε.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τα μέτρα να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου μετά από συζήτηση που έγινε. «Είναι ο κατάλληλος χρόνος να ληφθούν τα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας πως άλλες χώρες στην Ευρώπη κλείνουν γιατί είναι τρεις εβδομάδες μπροστά στην πορεία της πανδημίας».

Τέλος, εκτίμησε ότι το 2022 θα είναι «virus free» χρονιά και πως δεν θα τραβήξει πολύ αυτή η ιστορία. «Θα φάμε λαγάνα με ηρεμία», κατέληξε.

Ακούστε τη συνέντευξή του