Η περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου προσωρινής αναστολής της λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρωϊνή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να γίνει ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή του νέου πλαισίου που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε πώς θα λυθεί το πρόβλημα που παρατηρείται ότι επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας λόγω παραβίασης των μέτρων, να ξαναλειτουργούν την επομένη.

Το πρόβλημα προκύπτει από «παραθυράκι» που επέτρεπε στις εν λόγω επιχειρήσεις αμέσως μετά την επιβολή της προσωρινής αναστολής να λαμβάνουν άδεια λειτουργίας στο όνομα άλλου προσώπου.

Στο εξής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται ότι τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης που παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και τίθενται σε προσωρινή αναστολή, θα απαγορεύεται να λειτουργήσουν στον ίδιο χώρο για το διάστημα αυτό, ανεξαρτήτως επωνυμίας.