Τα χειρότερα γενέθλιά του γιόρτασε την Παρασκευή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης που βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης προφυλακισμένος για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.


Συγκεκριμένα, έκλεισε τα 58 χρόνια του την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου. Ο γνωστός ηθοποιός θα βρεθεί στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας το πρωί της 18ης Μαρτίου 2022.

Ο κύβος ερρίφθη μετά και από την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος το οποίο κατέστη αμετάκλητο αφού ο κατηγορούμενος δεν άσκησε έφεση και έτσι σε λιγότερο από τρεις μήνες θα λογοδοτήσει ενώπιον των τακτικών δικαστών και των ενόρκων που θα αποτελέσουν τη σύνθεση του δικαστηρίου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008, αλλά και δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Οι καταγγελίες των γυναικών που έγιναν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν αυτές που τον έφεραν στη θέση του κατηγορούμενου αντιμέτωπο με βαρύτατα αδικήματα και οδήγησαν στην προσωρινή του κράτηση, από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime