Φυλακες_Τριπολης_-_Μιχαλης_Δημητρακοπουλος_-_Πετρος_Φιλιππιδης
Ελλάδα

Φιλιππίδης: Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τις συνθήκες κράτησης στις φύλακες Τρίπολης (Βίντεο)

«Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας!»

Στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 μίλησε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη , Μιχάλης Δημητρακόπουλος και τοποθετήθηκε επίσημα επί των συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές Τρίπολης στις οποίες κρατείται ο ηθοποιός.

Ο δικηγόρος μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τις χαρακτήρισε άθλιες και μάλιστα θα κάνει επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας! Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης. Ένα κελί δυόμιση μέτρα μήκος και ενάμιση μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μια σόμπα, σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και απλόχερα επιτρέπει στην παγωνιά σε 5′ να σε κοκκαλώνει», είπε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες συνθήκες σε φυλακές στην πατρίδα μας, που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στην Σιβηρία! Υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τριπόλεως, ο οποίος έπρεπε να είχε ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα, που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη».

Δείτε το σχετικό βίντεο