Ακόμα και ανήμερα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων συνέχισαν χθες, όλη μέρα, ως το βράδυ, οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο! Και το λέμε αυτό γιατί, αν τηρούσαν τα συμπεφωνημένα, υπογεγραμμένα και τυπικώς ισχύοντα παρ’ αμφοτέροις, θα έπρεπε να απόσχουν κάθε παρόμοιας δραστηριότητος όπως προβλέπεται για τις ημέρες των μεγάλων θρησκευτικών εορτών και εθνικών αργιών αλλήλων!

Στο πλαίσιο αυτής της «λογικής» της Άγκυρας, οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις τους με παραβάσεις και 37(!) παραβιάσεις, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το ΓΕΕΘΑ!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με αυτά, 1 «ζευγάρι» μαχητικών αεροσκαφών F-16, καθώς και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, συνολικώς 4 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, και 37 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 37 παραβιάσεις, οι 35 ήταν από τα CN-235 και οι υπόλοιπες 2 από τα F-16.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.